Hoppa till huvudinnehållet

Berusad pensionär misshandlade butiksanställd – dömdes i tingsrätten

Publicerad:
Reporter Per Warvlin
Per Warvlin
per.warvlin@mariestadstidningen.se
Polisen ryckte ut till händelsen den 14 juni i Mariestad.
Polisen ryckte ut till händelsen den 14 juni i Mariestad. Foto: Arkivbild

Villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Det blev domen för en pensionerad Mariestadsbo i 70-årsåldern som misshandlade en butiksanställd vid Sött & Salt i Mariestad.

Mariestadsbon, som inte förekommer i belastningsregistret, döms mot sitt nekande. Han ska också betala ett skadestånd till kvinnan med 5 000 kronor för kränkning.

Den butiksanställde har berättat följande om händelsen den 14 juni. Mannen kom in i butiken och var berusad. Han hävdade att ingen gav honom bra snus i stan.

Hon erbjöd honom att köpa snus och visade vad det fanns för märken i butiken.

Kvinnan, som jobbade ensam i butiken, kände att mannen ville provocera henne. Hon gick till ytterdörren och hade 112 i luren. Mannen slog då till henne på kinden och tog ett hårt tag om hennes arm. Ingen av kunderna i butiken gjorde något.

Man slog butiksbiträde i Mariestad – nekar brott

Tryckte upp

Mariestadsbon gick sedan in i butiken igen och hämtade sin ryggsäck. På vägen ut tryckte han upp henne mot väggen. När en kund gick emellan lämnade mannen butiken.

Butiksanställd misshandlad av hotfull kund – blev slagen och fasthållen

Mannen har själv uppgett att kvinnan hindrade honom från att gå ut. Hon vevade och han tog tag i hennes arm för att freda sig. Han ska inte slagit henne.

Enligt tingsrätten är det belagt att mannen var berusad och det är därför målsägandes berättelse som ska läggas till grund för bedömningen.

Tingsrätten dömer mannen som skyldig till misshandel.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättButikerHandelMariestadSamhällstjänstVillkorlig dom

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.