Hoppa till huvudinnehållet

JULEXTRA: Lördagens skyltning får fler tält – med storbesök

Publicerad:
Julskyltning i Mariestad. Akrivbild.
Julskyltning i Mariestad. Akrivbild. Foto: Charlotte Ferneman

Den 26 november är det dags för julskyltning i Mariestad. Då blir det inte bara hantverk, mat och dryck utan besök av kommunen, Volvo och Ellevio. På plats hoppas de på samtal om staden som växer.

– Vi ser julskyltningen som ett bra tillfälle att skapa dialog med invånarna inför vår gemensamma framtidsresa, säger Jonas Johansson, utvecklingschef i Mariestads kommun i ett pressmeddelande.

Julskyltningen på lördag får nu fler tält som besökare kan gå till. Där kommer det stå personer och företag det handlat mycket om den senaste tiden – och förmodligen kommer fortsätta vara fokus på ett bra tag till.

Mariestads kommun, Volvo och Ellevio kommer finnas på plats på lördag där de vill bjuda in till samtal om att kommunen kommer att växa inom de närmsta åren. Här är det därför främst Volvos etablering av batterifabriken och den framtida satsningen på ett nytt elnät som står på schemat.

– Vi kommer att behöva Mariestadsbornas aktiva stöd och engagemang hela vägen fram till målet, säger projektledare Lars Langenius på Volvo i ett pressmeddelande.

– För oss är det viktigt att få träffa Mariestadsborna på julmarknaden, berätta vilka vi är och hur vi tänker med elförsörjningen i Skaraborg, säger Cecilia Wemming ansvarig för samhällskontakter på Ellevio i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

EllevioHandelJonas JohanssonJulextraJulmarknaderMariestadMariestads kommunNöje/KulturNyheterSkaraborg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.