Hoppa till huvudinnehållet

Beslutet: Så mycket pengar ska det förebyggande arbetet mot suicid få

Publicerad:
Fån en manifestation mot suicid. Arkivbild.
Fån en manifestation mot suicid. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Det skjuts till pengar, 327 000 kronor, till förebyggande insatser inom suicid. Detta beslutades under fredagen av Östra hälso- och sjukvårdsnämnden, uppger de i ett pressmeddelande.

Under fredagen beslutade Östra hälso- och sjukvårdsnämnden om medel till förebyggande insatser inom suicid. Totala summan blir 327 000 kronor, uppger nämnden.

Pengarna ska bland annat gå till utbildningsinsatser och till att utveckla särskilda vårdformer, samt till att stödja det pågående utvecklingsarbetet.

Sedan hösten 2020 finns det en länsgemensam handlingsplan för suicidprevention.

Östra hälso- och sjukvårdsnämnden har också godkänt verksamhetsplanerna för folkhälsoarbetet i Skaraborgs 15 kommuner. ”Målet är att antalet suicid i Västra Götaland ska minska med 40 procent till år 2025”, skriver nämnden. I regionen inträffar varje år 200 suicid och uppskattningsvis görs 2000 suicidförsök.

Östra hälso- och sjukvårdsnämnden

Det är en av fem hälso- och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen.

Nämnden företräder dig som bor i Essunga, Falköping, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skara, Skövde, Tibro, Tidaholm,Töreboda och Vara.

Källa: VGR

Artikeltaggar

BeslutEssungaFalköpingNämnderPolitikSamhälleSkaraborgVård och omsorgVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.