Hoppa till huvudinnehållet

Kulturrådet delar ut 15,9 miljoner kronor – Petter och hans band får pengar

Publicerad:
Reporter Birthe Wetter
Birthe Wetter
birthe.wetter@mariestadstidningen.se
Petter Ferneman och Trio Wolski är en av 188 musikgrupper som får dela på 15,9 miljoner kronor från Kulturrådet.
Petter Ferneman och Trio Wolski är en av 188 musikgrupper som får dela på 15,9 miljoner kronor från Kulturrådet. Foto: martheveian

Kvalitet, musikalisk mångfald och geografisk spridning är i fokus när Kulturrådet fördelar 39,5 miljoner kronor till 221 musikarrangörer och 15,9 miljoner till 188 musikgrupper.

I den sistnämnda kategorin, alltså musikgrupper, återfinns Trio Wolski. Det är en folkmusikgrupp som består av Mariestadssonen Petter Ferneman (dragspel), Hanna Blomberg (fiol) och Kristian Wolski (cittern).

De får ett verksamhetsbidrag på 60 000 kronor. Bidraget är till för att öka tillgången till ett varierat musikutbud av hög kvalitet i Sverige, samt möjliggöra internationella kulturutbyten för svenska musikgrupper.

– Vi beskriver oss som ett modernt folkmusikband. Vi har folkmusiken som grund men blandar den med de olika genrerna som vi alla har studerat. Efter konserter har vi hört ”det låter som filmmusik” eller att det påminner om klassiskt eller jazz, förklarade Petter ,som i dag till 80 procent jobbar som musiklärare på musikgymnasiet i Växjö, i en tidigare intervju med MT.

Artikeltaggar

FolkmusikKonserterKulturrådetMariestadMusikVäxjö

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.