Hoppa till huvudinnehållet

Lockerud utan poäng i toppmötet: ”Rent spelmässigt var vi aldrig i underläge”

Publicerad:
Den tidiga seriefinalen mot Västerås slutade i förlust för Lockerud. (Arkivbild)
Den tidiga seriefinalen mot Västerås slutade i förlust för Lockerud. (Arkivbild) Foto: Erik Wallskog

IBK Lockerud fick åka hem från Västerås tomhänta efter en 1–3-förlust.

Mariestadslaget ägde stora delar av matchen – men fick inte målproduktionen att stämma.

– Det var väldigt små grejer som gjorde att vi inte åkte härifrån med en ännu bättre känsla än vad vi gjorde nu, säger Mickael Fredriksson.

En bra start var en faktor som Lockerudstränaren Mickael Fredriksson lyfte fram som viktig inför matchen mot Västerås. Lockerud fick dock det motsatta. Redan efter 31 sekunder var målnollan spräckt för hemmalaget.

– Det är bara tillfälligheter. Det var vi som började med att ha bollen. Ja, vi hamnade i ett tidigt målunderläge, men rent spelmässigt var vi aldrig i underläge, säger Mickael Fredriksson.

Nej, för i stället var det Lockerud som hade spelövertaget och lyckade skapa flera bra chanser. Trots att Västerås fick extra energi efter ledningsmålet var det Lockerud som kontrollerade perioden.

– Vi började hitta ett spel och en del sekvenser som funkade mot dem. Vi kände oss ändå relativt nöjda efter första perioden, säger Fredriksson.

Hade behövt fler mål

Målet var periodens enda och det var inte förrän efter åtta minuter i andra perioden som nästa boll satt i nät. Även denna gång kom målet från en Västeråsklubba, tillhörande den tidigare Lockerudsspelaren Sara Juhlin.

Hemmalaget skulle utöka sin ledning ytterligare, 3–0 kom när matchklockan stod på 16.36.

– Det är inte tre insläppta som är problemet, utan att vi hade noll i våran kolumn. Jag säger inte att vi hade behövt fyra-fem mål, men vi kanske hade behövt ett eller två i alla fall för att verkligen kunna komma närma på riktigt.

”Alla bidrog”

Om Västerås fick en bra start på matchen, fick Lockerud en bra start på tredje perioden. Det tog bara 27 sekunder innan Wilma Klingberg kunde reducera för gästerna. Närmare än så kom Lockerud dock aldrig toppkonkurrenterna. Matchen slutade 3–1 till Västerås.

– Efter varje match man åker till vill man ha känslan att vi har försökt göra precis allt vi kan för att vinna. Det tycker jag alla spelare gjorde oavsett om de spelade mycket eller lite i sista perioden. Alla bidrog på ett jättebra sätt.

Fredriksson fortsätter:

– Vi gjorde en del av matchen helt suverän, sedan hade vi behövt vara lite skarpare offensivt i avgörande lägen för att ha åkt hem med poäng idag.

Mål, Lockerud: Wilma Klingberg.

Artikeltaggar

Allsvenskan västraIBK Lockerud MariestadInnebandyMickael Fredriksson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.