Hoppa till huvudinnehållet

Bois tar upp kampen mot cancer

Publicerad:
Tobias Sandberg hoppas på en lyckad insamling i Bois möte med Köping.
Tobias Sandberg hoppas på en lyckad insamling i Bois möte med Köping. Foto: Charlotte Ferneman

I kväll spelar Mariestad Bois för tre poäng och deltar även i kampen mot cancer.

– Laget kommer att spela i specialdesignade tröjor och det kommer bland annat finnas insamlingsbössor i hallen, säger marknadsansvarige Tobias Sandberg.

Tidigare under säsongen arrangerade damlaget i Bois en insamling för att stötta kampen mot cancer. Tjejerna arrangerade en minicup med Munkedal/Uddevalla samt Forshaga och spelade i rosa tröjor.

Under heldagen i Mariestad samlades det in 8 530 kronor som avkortat gick till Cancerfonden.

Nu gör Bois herrlag i hockeyettan samma sak under novembers slutskede. En så kallad ”prostatacancermatch” mot Köping för att uppmärksamma kampen mot cancer.

– Det blir blåa och lila tröjor som sedan auktioneras ut. Överskottet kommer att gå till cancerfonden, berättar Tobias Sandberg.

Så här såg det ut den 1 oktober när Mariestad Bois hockeydamlag spelade minicup och samlade in pengar i kampen mot cancer.
Så här såg det ut den 1 oktober när Mariestad Bois hockeydamlag spelade minicup och samlade in pengar i kampen mot cancer. Foto: Simon Svensson-Parenti

Artikeltaggar

CancerCancerfondenIshockeyMariestad Bois HCTobias Sandberg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.