Hoppa till huvudinnehållet

Fler knallar till julmarknaden i Hova: ”Vi hoppas på snö”

Publicerad:
Reporter Per Claesson
Per Claesson
per.claesson@mariestadstidningen.se
Julmarknaden i Hova har utökats och kommer nu även att vara på torget. Här ses Marlene Olsson och Pernilla Hast som håller i arrangemanget tillsammans med Sofi Géewe.
Julmarknaden i Hova har utökats och kommer nu även att vara på torget. Här ses Marlene Olsson och Pernilla Hast som håller i arrangemanget tillsammans med Sofi Géewe. Foto: Per Claesson

På söndag är det julskyltning i Hova med extra många knallar och ett flertal aktiviteter.

Förra året gjordes en nysatsning på julskyltningen i Hova, som året innan varit begränsad med tanke på pandemin. Satsningen slog väl ut och i år används samma koncept, men julmarknaden är nu större.

– Jag tror vi hade 18 knallar förra året, nu är vi uppe i 30, säger Marlene Olsson, som tillsammans med Pernilla Hast och Sofi Géewe håller i julskyltningen.

Förra året var man på borggården utanför kommunhuset, men nu får man helt enkelt inte plats där. Marknaden kommer därför även att vara på torget. Där kommer det också finnas möjlighet att åka i en lokalt tillverkad och nyligen renoverad karusell.

Ny julmarknad i Södra Råda kulturhusJulmarknad på Folkets hus i Otterbäcken – ”Gemytlig stämning”

Mokyrkans kör kommer att uppträda och det blir dans kring granen och tomteparad. I paraden ingår även riddare och stadsvakt.

– Det knyter ihop det med riddarveckan, Hovas signum, säger Pernilla Hast.

I år är paraden nedkortad till att gå från kommunhuset till rondellen och tillbaka, för att alla ska orka med.

Arrangörerna berättar att de är mycket tacksamma för det stora stöd som det lokala näringslivet och föreningslivet bidrar med till julskyltningen.

Som traditionen bjuder ordnas en bokstavspromenad, där man får leta efter bokstäver hos 30 lokala företag som också bidrar med olika priser.

Rockfickan planerar för att hålla öppet och servera bland annat glögg och pepparkakor.

Det blir också ponnyridning och ambulans och brandkår kommer att finnas på plats, försåvitt de inte behöver åka på utryckning. En isprinsessa ska finnas i ett ”live-skyltfönster” hos hårstylist Örjan Jakobsson.

Däremot blir det alltså inget framträdande av luciakandidater i år, då det inte ordnas med lucia i kommunen i år.

– Vi önskar att någon eller några orkar ta tag i lucia till nästa år, säger Marlene Olsson.

Om man är fler som delar på uppgiften så blir det enklare menar hon.

– Vi hoppas på snö på lördag kväll, säger Pernilla Hast inför julskyltningen i Hova på söndag, här tillsammans med Marlene Olsson.
– Vi hoppas på snö på lördag kväll, säger Pernilla Hast inför julskyltningen i Hova på söndag, här tillsammans med Marlene Olsson. Foto: Per Claesson
BILDEXTRA: Julmarknad och tomteparad i Gullspång – lockade glada besökare

Artikeltaggar

Galleri HovaHandelHovaJulmarknaderLuciaMokyrkanNöje/KulturRockfickan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.