Hoppa till huvudinnehållet

Otterbäcken föll i 90:e minuten: ”Tungt avslut för oss”

Publicerad:
Oliver Hellgren och Otterbäckens BK hade svårt att få till målskyttet när IFK Motala U kom på besök till Otterstrands is. Trots en uppryckning blev det snöplig förlust.
Oliver Hellgren och Otterbäckens BK hade svårt att få till målskyttet när IFK Motala U kom på besök till Otterstrands is. Trots en uppryckning blev det snöplig förlust. Foto: Peter Gustafsson

Otterbäckens BK var tillbaka på Otterstrand.

Efter en trög start växlade laget upp i den andra halvleken mot IFK Motala U och hade segervittring. Trots 2–2 avgjorde gästerna i sista minuten till 3–2.

– Ett tungt avslut för oss helt klart. Vi borde satt fler målchanser, säger lagkaptenen Alexander Nilsson.

Efter en ganska lång väntan med träningar i Töreshovs ishockeyrink samt träningsmatcher och två seriematcher på bortais fick till slut Otterbäcken uppleva känslan av att spela på hemmaplan.

Den konstfrusna isen låg klar för några dagar sedan och det var upplagt för energi och glädje i hemmakropparna av bara den anledningen.

I själva verket visade sig dock inte hemmakillarnas spelsugna inställning i kategorin målskytte. Efter 45 spelade minuter skrinnade laget nämligen av planen utan att ha gjort mål.

Detta trots åtta hörnor och några riktigt bra målchanser.

– Vi borde haft ledningen med 4–2, men deras målvakt var bra.

Alexander Nilsson, lagkapten i hemmalaget, efterlyser bättre tillvaratagande av målchanserna.
Alexander Nilsson, lagkapten i hemmalaget, efterlyser bättre tillvaratagande av målchanserna.

Otterbäcken kom med en seger i bagaget mot Katrineholm U. IFK Motala U (vars A-lag tillhör elitserien) gjorde sin första match i serien. Gästerna hade två spelare i laget som tillhör elitserielagets trupp i form av Konrad Björk samt målvakten Rasmus Karlsson.

Motalamålvakten Karlsson svarade för några riktigt bra räddningar och var den stora anledningen till att hemmalaget stod på noll mål i paus.

– Men vi hade mycket bollinnehav och fart på grejorna, säger Nilsson.

Vi hade mycket bollinnehav och fart på grejorna
Alexander Nilsson, lagkapten

Östgötarna blev i stället det lag som gjorde säsongens första mål på Otterstrand. Erik Olsson Åkerlund satte inte bara det första målet efter 15 minuter. Han utökade sedan på ett skott i den 38:e minuten. Målvakten Daniel Wikström hade ingen chans på avslutet.

Kvitterade i andra

Hemmalirarna, med lagkapten Alexander Nilsson och Oliver Hellgren som två av lokförarna, försökte hitta igenom Motalas försvar även i den andra halvleken.

Motalas försvar höll emot en stund, men till slut fick Olle Andersson träff i straffområdet. Då återstod 30 minuter och jakten var i gång ännu intensivare.

Olle Andersson fixade även kvittering, men i avslutningen fick OBK två spelade utvisade och då kom trycket av sig.

I stället kunde Erik Olsson Åkerlund skjuta in sitt tredje mål ur retligt snäv vinkel.

– Utvisningarna ställde till det för oss tyvärr, avslutar Alexander Nilsson.

I Otterbäcken visade 15-årige Karl Larsson fina takter.

Mål, OBK: Olle Andersson 2.

OBK föll snöpligt trots spelövertag på Otterstrand.
OBK föll snöpligt trots spelövertag på Otterstrand.

Artikeltaggar

BandyOliver HellgrenOlle AnderssonOtterbäckens BKOtterstrand bandybana

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.