Hoppa till huvudinnehållet

Resenärer oroliga över skräckkorsningen vid väg 26: ”Kommer smälla”

Publicerad:
Christian Hansen, som jobbar i Mariestad, är rädd att det kommer hända något allvarligt snart om inte korsningen vid norra infarten till Stöpen görs säkrare.
Christian Hansen, som jobbar i Mariestad, är rädd att det kommer hända något allvarligt snart om inte korsningen vid norra infarten till Stöpen görs säkrare. Foto: Amelie Länsberg Rylander

"Bilarna tutar ibland när man går över, men var ska man ta vägen?” ”Obehagligt, särskilt när det kommer stora lastbilar.” ”Jag kan nästan garantera att det kommer att smälla när som helst”

Det är några röster från resenärer, boende och arbetande i Stöpen om korsningen och busshållplatsen vid norra infarten, utmed riksväg 26.

För den som kommer nedifrån Stöpen och ska till busshållplatsen ska flera körfält på en tungt trafikerad väg korsas. Det finns varken över- eller undergång av något slag för att underlätta för de som kommer från Mariestadshållet eller som ska in mot Skövde, det enda som finns är en liten refug.

Bussresenärer får gå i vägkanten med endast några låga stenar som skydd mellan sig och den tunga trafiken. Det finns heller ingen ordentlig belysning där.

Det är inte mycket som skiljer de som går från eller till bussen, från den ofta tunga trafiken.
Det är inte mycket som skiljer de som går från eller till bussen, från den ofta tunga trafiken. Foto: Amelie Länsberg Rylander

”Nära döden-reportage”

För en tid sedan fick tidningen ett mail med frågan om vi ville göra ett läskigt, nära döden-reportage och man syftade då på den beskrivna korsningen.

Mailet kom från Eva och Christian Hansen som har pendlat till och från Stöpen i över 30 år. Eva får ta till extra restid på grund av trafiksituationen i korsningen. Christian jobbar på Electrolux i Mariestad och pendlar dagligen med bussen.

Refug

I refugen kan man få stå många minuter innan man hittar en lucka i trafiken, som längst har Christian stått där i tio minuter.
I refugen kan man få stå många minuter innan man hittar en lucka i trafiken, som längst har Christian stått där i tio minuter. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Refugen mitt i vägen är det enda skyddet som finns för de som ska korsa vägen för att ta sig till busshållplatsen. Här kan man få vänta länge berättar Christian.

– Längst tid som jag stått vid refugen för att komma över är nog tio minuter. Står man i refugen där så tänker man: Bara det inte är någon som tittar bort så han kör snett eller något. Och på vintern, om någon får sladd, det är inte roligt...

Tätare trafik

Christian upplever att trafiken har blivit allt tätare och att få håller hastighetsbegränsningarna, något som tidningen kan bekräfta med statistik från Trafikverket.

Rusningstrafiken påverkar, speciellt i början av veckan, likaså om en långtradare legat längst fram så kan ett helt pärlband ha skapats bakom. Han tycker det är mest trafik från Skövdehållet, något han tror kommer öka ännu mer med den nya batterifabriken.

Christian upplever att mest trafik kommer från Skövdehållet.
Christian upplever att mest trafik kommer från Skövdehållet. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Det blir ofta kö i korsningen, ibland är det hemtjänsten som fastnar trots att nya brukare väntar.

– Jag kan nästan garantera att det kommer smälla när som helst. Många chansar och tänker nog: Jag hinner. Jag har stått här ibland och tänkt att nu smäller det, men de har klarat sig.

Vill se förändring

När Christian har kommit tryggt hem på eftermiddagen brukar han dra en lättnadens suck, han klarade sig helskinnad hem ännu en dag.

Christian drar ofta en lättnadens suck när han kommer hem och har klarat sig bra, trots den hemska trafiken.
Christian drar ofta en lättnadens suck när han kommer hem och har klarat sig bra, trots den hemska trafiken. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Samtidigt är han nu rädd att det kommer bli en ännu farligare trafiksituation när de nya byggena står klara och skulle gärna vilja se åtgärder.

– Trafiken kommer ju inte minska nu när de byggt den nya förskolan och villaområdet. En kamera vore ju bra först och främst. Det mest optimala är väl att göra en övergång men det kan vi nog se oss om i stjärnorna efter.

Christian och Eva har tagit kontakt med både Skövde kommun och Trafikverket men är inte nöjda med svaret. Enligt Eva svarade kommunen att det inte finns några planer på att bygga om och Trafikverket sa att det då först måste hända allvarliga olyckor. De förklaringarna ger de inte mycket för.

Artikeltaggar

InfrastrukturKollektivtrafikSäkerhetSkövde kommunTrafikTrafikverket

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.