Hoppa till huvudinnehållet

Klurig jakt på chef – nu tar kommunen hjälp av experter

Publicerad:
Mariestads kommun söker en mark- och exploateringschef, men har ännu inte lyckats hitta rätt person.
Mariestads kommun söker en mark- och exploateringschef, men har ännu inte lyckats hitta rätt person. Foto: Charlotte Ferneman

Med flera stora etableringar i pipeline är kommunens mark- och exploateringschef en spindel i nätet. Men Erik Randéns efterträdare har visat sig vara svår att hitta.

i somras lämnade Erik Randén sitt jobb som mark- och exploateringschef efter många år i kommunens tjänst. Ännu har inte någon efterträdare anställts. Kommunen har i flera omgångar annonserat och svar har kommit in, men ingen sökande har matchat den önskade profilen.

Nu gör man ytterligare ett försök.

– Kanske blir det tredje gången gillt, säger samhällsbyggnadschef Niklas Brandt hoppfullt och berättar att kommunen den här gången tar hjälp av en rekryteringsfirma.

– Skövde kommun har exakt samma tjänst ute, men om vi når ut till sökande utanför Skaraborg kanske det går bättre.

Ett dilemma

Niklas Brandt konstaterar att Mariestad lider av den lilla kommunens dilemma, där olika kunskapsfält måste jämkas ihop.

– Tjänsten kombinerar goda kunskaper i fastighetsrätt med avtalssidan, en större kommun kan dela upp det i två tjänster. Personer sin matchar båda är svåra att hitta, förklarar han.

Samtidigt tror han att kommunen kan upplevas som mer attraktiv av potentiella sökande med allt som är på gång i Mariestad.

– Det kommer att finnas stimulans i den här tillväxten, säger Niklas Brandt.

Erik Randén, som numera jobbar i den privata sektorn, har visat sig vara en svår person att ersätta.
Erik Randén, som numera jobbar i den privata sektorn, har visat sig vara en svår person att ersätta. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv
Novab går mot strömmen – skriker efter personal: ”Behöver nyanställa”Randéns efterträdare – så ska personen vara

Artikeltaggar

EkonomiErik RandénMariestadMariestads kommunNiklas BrandtSkaraborgSkövde kommunTillväxt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.