Hoppa till huvudinnehållet

Katarina Jonsson (M) avtackades: ”Är överväldigande”

Publicerad:
Kön ringlade lång i stadshuset av alla som ville vara med och avtacka Katarina Jonsson (M). En av dem var Jonas Sundström (S) som hälsade henne välkommen att spela golf i Lidköping.
Kön ringlade lång i stadshuset av alla som ville vara med och avtacka Katarina Jonsson (M). En av dem var Jonas Sundström (S) som hälsade henne välkommen att spela golf i Lidköping. Foto: Anneli Malm

Med tal, en flagga och ett rivjärn avtackades Katarina Jonsson (M) efter tolv år som kommunstyrelsens ordförande i Skövde.

– Det är överväldigande, så många fina ord och så många människor, säger Katarina Jonsson (M).

I stadshuset ringlade kön lång av alla de som ville tacka Katarina Jonsson för hennes insatser, överräcka presenter och säga några väl valda ord till det avgående kommunalrådet.

Mängder av blommor, en och annan bok, recept på Skövdes mustiga tillväxtsoppa, prinskorv och ett rivjärn var en del av alla de presenter som överlämnades av politikerkollegor runt om i Skaraborg och representanter från näringslivet.

En flaggstång

Kommundirektör Björn Söderlundh överlämnade Skövde kommuns gåva.

– Presenten kommer att levereras i januari och det är en flaggstång. I en flaggstång ska det hänga något, sa han och lämnade över ett paket med en flagga med Skövde kommuns logga.

Kommundirektör Björn Söderlundh överlämnade presenten från Skövde kommun, en flagga med kommunloggan och en flaggstång som levereras framöver.
Kommundirektör Björn Söderlundh överlämnade presenten från Skövde kommun, en flagga med kommunloggan och en flaggstång som levereras framöver. Foto: Anneli Malm
Ulrica Johansson (C) var en av alla som hyllade Katarina Jonsson (M) när hon nu slutar som kommunalråd.
Ulrica Johansson (C) var en av alla som hyllade Katarina Jonsson (M) när hon nu slutar som kommunalråd. Foto: Anneli Malm

Hyllningar och tal

Hyllningar och tacktalen avlöste varandra under onsdagseftermiddagen av bland annat Theres Sahlström (M), kommunalrådskollegan Ulrica Johansson (C) och oppositionsrådet Johan Ask (S).

– När jag sitter där och inte riktigt vet vad jag ska göra så kommer jag höra din röst ”spänn bågen”, sa det blivande kommunalrådet Theres Sahlström (M) bland annat.

– En sak som jag tar med mig det är att du har aldrig gjort något för din skull och kanske inte ens för Moderaternas skull, utan du har gjort det för Skaraborg och för Skövdes skull. Det tycker jag avspeglar sig i den här församlingen. Stort tack för det, sa Johan Ask (S).

Representanter från näringslivet och politiker runt om i Skaraborg samlades i Skövde stadshus.
Representanter från näringslivet och politiker runt om i Skaraborg samlades i Skövde stadshus. Foto: Anneli Malm

Artikeltaggar

BlommorGåvorJohan AskKatarina JonssonKommunstyrelsenLidköpingModeraternaNäringslivSkaraborgSkövdeSkövde kommunTheres SahlströmUlrica Johansson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.