Hoppa till huvudinnehållet

Trafikanter protester – infartstavlorna bländar

Publicerad:
Infartstavlan vid infarten på Skövdevägen ser inte ut att blända särskilt mycket just på den här bilden, men det kan bero på bildens bakgrund.
Infartstavlan vid infarten på Skövdevägen ser inte ut att blända särskilt mycket just på den här bilden, men det kan bero på bildens bakgrund. Foto: Malin Bring

På sociala medier har många irriterade bilister klagat över att ljuset i infartstavlorna är så starkt att det bländar. Kommunen har också fått ta emot synpunkter.

De stora elektroniska tavlorna som satts upp vid infarterna till Töreboda, efter många om och men, har retat upp en del trafikanter.

Tavlornas sken är alldeles för starkt och bländar en när man kommer körande, anser uppretade bilister.

Synpunkten har även nått kommunen, som fått ta emot ett skriftligt klagomål på tavlornas sken.

"Vi ser över hur vi kan justera ljusstyrkan, så det inte blir lika skarpt. Hoppas det kan åtgärdas snarast," skriver kommunikations- och turistchefen Anna-Karin Kjellberg i sitt svar till åsiktslämnaren.

Vänerenergi och Westerstrand har fått informationen.

Artikeltaggar

Anna-Karin KjellbergKlagomålSociala medierTörebodaTrafikTrafikanterVänerenergi

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.