Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna i 60-årsåldern hittad död i bostadsområde – utredning om mord har inletts

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
Polisen har spärrat av ett större område vid Frostaliden i Skövde med anledning av att en kvinna hittats död på nyårsdagen.
Polisen har spärrat av ett större område vid Frostaliden i Skövde med anledning av att en kvinna hittats död på nyårsdagen. Foto: Per Engelbrektsson

En kvinna i 60-årsåldern anträffades död vid bostadsområdet Frostaliden i Skövde på nyårsdagen. Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

– Vi inväntar den tekniska roteln som under söndagskvällen ska genomföra en brottsplatsundersökning, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen.

På söndagseftermiddagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Frostaliden i Skövde. På platsen spärrades ett större område av – bland annat en större gräsyta, ett närliggande skogsområde och cirka 100 meter av gång- och cykelbanan vid Frostalidens busshållplats.

Vid 14.40-tiden meddelade polisen på sin hemsida att en kvinna anträffats död utomhus i området. Polisen ska ha fått kännedom om dödsfallet vid 13-tiden. Det är i nuläget oklart hur länge kroppen legat på platsen.

Den avlidna kvinnan är i 60-årsåldern och hemmahörande i Skövde kommun.

– Vi har patrull kvar på platsen och vi inväntar den tekniska roteln som under söndagskvällen ska genomföra en brottsplatsundersökning. De kommer enligt konstens alla regler att söka spår på platsen och fotografera. Det återstår att se om vi kan göra värdefulla fynd som kan ta utredningen framåt. Normalt tar en sådan undersökning ett par timmar, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen i region väst, vid 17.30-tiden.

Om det föreligger något brott bakom dödsfallet kan inte polisen fastställa i nuläget. Det har dock inletts en förundersökning om mord alternativt dråp.

– Det är vi tvungna att göra när vi hittar en avliden person på det här sättet. Vi vet inte hur kvinnan har avlidit och med anledning av det spärras området av samtidigt som en förundersökning om mord alternativt dråp inleds, sa polisens presstalesperson Stefan Gustavsson till SLA under söndagseftermiddagen.

Har kvinnan haft synliga skador på kroppen?

– Det är en fråga som jag inte kan besvara i nuläget.

Polisen har spärrat av ett större område vid Frostaliden i Skövde med anledning av att en kvinna hittats död på nyårsdagen.
Polisen har spärrat av ett större område vid Frostaliden i Skövde med anledning av att en kvinna hittats död på nyårsdagen. Foto: Per Engelbrektsson

Anhöriga underrättade

Området kring fyndplatsen har genomsökts av hund. Det har dessutom genomförts dörrknackning i området och polisen söker vittnen till händelsen. Samtidigt har intilliggande gång- och cykelbana stängts av.

– Vad jag förstått har kvinnan inte hittats på en gång- eller cykelväg i området, men antagligen rätt så nära en sådan eftersom en förbipasserande fick syn på kroppen. Med andra ord kan hon inte ha legat allt för avsides.

Har misstankarna om att kvinnan blivit bragd om livet stärkts eller försvagats under eftermiddagen?

– Det är oförändrat i nuläget och ingenting som jag kan svara på innan teknikerna varit på plats. När vi hittar en död kropp utomhus blir det att man går på brottsspåret direkt och startar en förundersökning om mord alternativt dråp.

Kroppen kommer vid ett senare tillfälle att undersökas av rättsläkare. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Foto: Per Engelbrektsson
Foto: Per Engelbrektsson

Artikeltaggar

FrostalidenNyheterSkövde

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.