Hoppa till huvudinnehållet

Polisen: ”Förhört intressanta personer”

Publicerad:
Foto: SLA

En kvinna i 60-årsåldern hittades död vid Frostaliden i Skövde under nyårsdagen.

Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och kan inte utesluta att kvinnan bragts om livet.

– Vi vet ännu inte vad som har hänt med hundra procents säkerhet, säger Magnus Karlsson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde.

Vid 13-tiden i går eftermiddag spärrades ett större område av vid Frostaliden i Skövde – bland annat en större gräsyta, ett närliggande skogsområde och cirka 100 meter av gång- och cykelbanan vid Frostalidens busshållplats.

Knappt två timmar senare meddelade polisen att en kvinna anträffats död.

Den avlidna kvinnan var i 60-årsåldern och hemmahörande i Skövde kommun. En förundersökning om mord, alternativt dråp, inleddes omgående och polisens tekniker syntes på platsen hela eftermiddagen.

Efter spårsök med hund och dörrknackning i området kan polisen ännu inte utesluta att kvinnan bragts om livet.

– Vi är precis i starten av utredningen. Förundersökningen kan inte säga så mycket ännu. Vi får avvakta den rättsmedicinska utredningen, säger Magnus Karlsson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde.

Kvinna i 60-årsåldern hittad död i bostadsområde – utredning om mord har inletts

Förhört flera personer

Polisen har under söndagen förhört flera personer som Magnus Karlsson beskriver som ”intressanta”.

– Hur vi har valt ut dessa personer kan jag inte kommentera, men jag kan bekräfta att vi har hållit en hel del förhör och att vi tillsammans med åklagarmyndigheten ska utvärdera huruvida vi behöver höra fler personer – eller om några behöver höras på nytt, säger polischefen.

Jobbar ni fortfarande utifrån teorin att kvinnan blivit bragd om livet?

– Det måste vi göra. Vi måste kunna utesluta att ett brott har skett innan vi kan arbeta utifrån en annan teori, och vi vet ännu inte vad som har hänt med hundra procents säkerhet.

– Vi vill inte riskera att ett brott har skett. Vi jobbar förutsättningslöst framåt. Det har sina fördelar att inleda en förundersökning om mord, för då kan vi bland annat spärra av platsen. Men vad som har hänt är för tidigt att säga, fortsätter Magnus Karlsson.

”Vill jag inte kommentera”

Vad polisens brottsplatsundersökning har givit för utredningen framåt är Magnus Karlsson förtegen om.

Har ni hittat några fynd som kan knytas till kvinnan?

– Jag kan inte kommentera vad i förundersökningen som har kommit fram med risken att äventyra utredningen.

Hur länge kan kroppen ha legat där?

– Det är sådant vi hoppas få svar på från rättsmedicinska.

Fanns det synliga skador på kroppen?

– Det vill jag inte kommentera.

Polisen har skickat i väg en beställning till rättsmedicinska. Kroppen kommer undersökas av rättsläkare de närmaste dagarna.

– Vi kommer fortsätta hålla förhör och vidta nya åtgärder i utredningen. Vad i detalj kan jag inte berätta, men den rättsmedicinska undersökningen är en av flera viktiga detaljer, avslutar Magnus Karlsson.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättFörundersökningFrostalidenMagnus KarlssonMordSkövdeSkövde kommunUtredningar

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.