Hoppa till huvudinnehållet

Flygplatsen väntar besked om större etablering: ”Hoppas i början av året”

Publicerad:
Än har det inte kommit några besked om den större etableringen på Skövde flygplats. Men näringslivschefen Ramona Nilsson säger att intresset kvarstår från intressenterna.
Än har det inte kommit några besked om den större etableringen på Skövde flygplats. Men näringslivschefen Ramona Nilsson säger att intresset kvarstår från intressenterna. Foto: SLA

Än har det inte kommit några besked om den större etableringen på Skövde flygplats. En etablering som kan ge 800 arbetstillfällen i ett första skede.

– Intresset kvarstår från intressenterna, säger Ramona Nilsson, Skövde kommun.

Arbetet med att få tillstånd en större etablering på Skövde flygplats fortsätter. Som SLA tidigare berättat om har ett globalt företag visat intresse för att etablera sig i området. Det är ett företag inom batterivärdekedjan, en underleverantör till battericellsproduktion, som fört diskussioner med Skövde kommun.

Men än har företaget inte lämnat några besked om sina etableringsplaner.

– Vi hoppas att det blir i början av året som vi får någon typ av besked, säger Ramona Nilsson, näringslivschef, Skövde kommun.

Många arbetstillfällen

Skulle det globala företaget välja Skövde skulle det handla om en etablering i tre steg med runt 800 arbetstillfällen i första etappen. Bolaget ska ha varit i Skövde vid ett par tillfällen och i höstas uppgav kommunalrådet Katarina Jonsson (M) att det är en långt gången process.

Även om Skövde är den enda orten i Sverige finns det fler tänkbara platser för företaget och Skövde konkurrerar med både Norge och Spanien om etableringen.

”Förskjutet i tiden”

Under hösten uppgavs att kommunen väntade besked innan årsskiftet om var företaget väljer att förlägga sin produktion.

– Det var vår förhoppning men det har blivit förskjutet i tiden. Vi styr inte över processen utan det är kunden som gör det, säger Ramona Nilsson och tillägger:

– Intresset kvarstår från intressenterna, det är så mycket vi vet just nu.

Artikeltaggar

Katarina JonssonNäringslivNorgeNyetableringarRamona NilssonSkövdeSkövde flygplatsSkövde kommun

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.