Den sensorstyrda belysningen på återvinningscentralen vid Bråten lutar. Upptäckten gjordes av Magnus Modig som håller rent vid kommunens anläggningar. För honom var det självklart att anmäla.
– Ibland kan det även utgöra akut personfara, då ska man ringa journumret, säger Hans Gustafsson på Vänerenergi.
Fredag förmiddag. Magnus Modig och hans kollegor från AME är ute på rond.
– Vi är ute tre gånger i veckan vid återvinningscentralerna i stadsområdet men även i Lugnås, Sjötorp och Lyrestad, förklarar han som denna dag möttes av en annorlunda syn.
Lyktstolpen intill återvinningscentralen vid Bråten, alldeles intill folktandvården, lutade rejält denna dag.
– Så var det inte när vi var här i onsdags, säger Magnus Modig som tog bilder på platsen.
– Man kan ju se avtryck i marken, det ser ut som att den har utsatts för sabotage. Jag ska visa bilderna för min chef så fort vi är klara med ronden.
”Ska rapporteras”
Hans arbetshandledare och chef är Mats Evertsson.
– Jag kommer att anmäla det vidare till Vänerenergi, säger han och fortsätter:
– Ser vi något ska det rapporteras.
”Våra ögon”
På Vänerenergi finns det flera kontaktvägar för att göra en anmälan, antingen via telefon eller mejl.
– Om en lucka på belysningen skulle vara trasig kan det vara spänningsförande och utgöra akut risk då är det journumret som ska användas, säger Hans Gustafsson på Vänerenergi och tillägger:
– Men är det en lutande stolpe och vi inte bedömer risk för personskada då kanske vi samlar ihop några stycken och åtgärdar de samtidigt.
Han är inte ansvarig för belysningen men har en uppfattning om att det är fler anmälningar gällande det som kommer in den här tiden på året.
– På vintern, när det är halkigt, så är det många bilar som inte lyckas svänga i korsningar. Vi åker inte och tittar över alla anläggningar varje dag utan allmänhetens ögon är våra ögon.