Hoppa till huvudinnehållet

Hyllad folkmusiker ger sig ut på bygdegårdsturné

Publicerad:
Folkmusikern Susanne Lind har turnerat land och rike runt i drygt 25 år.
Folkmusikern Susanne Lind har turnerat land och rike runt i drygt 25 år. Foto: Pressbild

Folkmusikern Susanne Lind bjuder in till konsert på bygden. Totalt ska hon genomföra 15 framträdanden och fyra workshops, varav fem av dessa sker i MTG-området.

Turnén i Skaraborg är en del av ett större, rikstäckande, arrangemang.

– Det är jättekul att turnéerna drar i gång på allvar nu, säger projektledare Stefan Löfgren i ett pressmeddelande.

Bland 700 sökanden var det Susanne Lind som fick uppdraget att genomföra en bygdegårdsturné i Skaraborg. Sagt och gjort, nu ska folkmusikern bjuda upp (och in). Totalt ska det ges 15 konserter och arrangeras fyra workshops. Fem av dessa sker i MTG-området, med den första den 29 januari på Sjötorps bygdegård.

Projektet är inte lokalt, utan sträcker sig över hela riket. 500 arrangemang ska ges, fördelat på landets distrikt och 24 kulturutövare.

Södra Råda bygdegård i Gullspång får besök av Susanne Lind.
Södra Råda bygdegård i Gullspång får besök av Susanne Lind. Foto: Owe E Hermansson

Fröken Lind är ingen nykomling i musikvärlden, tvärtom. Hon har turnerat Sverige runt i över två decennier, samtidigt som hon varvat det egna musicerandet med att fortbilda andra. Susanne har även skapat barnföreställningar, något hon fick ta emot Framtidspriset för på Folk- och världsmusikgalan.

Kulturbygdsturnén genomförs med stöd från Statens kulturråd. Projektbidraget är en del av det återstartsbidrag som anslogs av regeringen under förra året.

– Genom Kulturbygdsturnén blir det verklighet av de kulturpolitiska målen om allas möjlighet till kulturupplevelser, säger Stefan Löfgren, projektledare för Kulturbygdsturnén på Bygdegårdarnas Riksförbund.

– Det är jättekul att turnéerna drar i gång på allvar nu.

Artikeltaggar

Bygdegårdarnas RiksförbundFolkmusikKonserterMariestadMTGMusikNöje/KulturSjötorpSkaraborgStatens kulturrådTurné

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.