Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna i Stenstorp till sjukhus efter grov misshandel: ”Slagen med tillhygge”

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna i 35-årsåldern ska ha blivit misshandlad av en man i 45-årsåldern under måndagskvällen. De båda ska vara bekanta med varandra.

Kvinnan fick föras till sjukhus. Händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel.

Det var vid 22.40-tiden på måndagskvällen som polisen larmades om en misstänkt misshandel på en adress i Stenstorp, Falköpings kommun. När man anländer till platsen anträffas en kvinna i 35-årsåldern.

– Hon är vaken och talbar. Det är en bekant som har hjälpt henne med att larma polisen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson, och fortsätter:

– Kvinnan har bland annat skador i ansiktet. Troligtvis har hon blivit slagen med ett tillhygge. Hon förs till sjukhus med ambulans.

Händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel. Enligt Peter Adlersson är det i nuläget oklart hur allvarligt skadad kvinnan är.

– En teknisk undersökning av en lägenhet samt ett trapphus har genomförts under natten. Nu låter vi kvinnan få den vård hon behöver – men hon kommer att höras under dagen, säger Adlersson.

Vad menas med synnerligen grov misshandel?

– Det är så det rubriceras i nuläget och det är på grund av att man inte vet skadeläget. Rubriceringen kan komma att ändras under dagen.

”Bekant med kvinnan”

Vid 08-tiden på tisdagen meddelade polisen att en man i 45-årsåldern gripits misstänkt för misshandeln.

– Han är bekant med kvinnan, säger Peter Adlersson.

Mannen har förts till polishuset i Skövde och kommer att förhöras under tisdagsmorgonen.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFalköpingMisshandelSjukhusSkövde

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.