Stäng inte biljettförsäljningen

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Josefine Hektor

I september stänger Västtrafik sitt försäljningsställe i Skövde. Alla Västtrafiks försäljningsställen utom den vid Nils Ericson-terminalen i Göteborg ska stänga. Att besöken har minskat stämmer, men man styr det så i Sverige med appar och digitalt. Det ska inte vara något mänskligt idag. Du får klara dig bäst du kan, är det som gäller.

Vi i Järnvägsfrämjandet, lokalavdelning Väst har föreslagit att länsbolagen ska ta över biljettförsäljningen för alla resor som sker med tåg, buss, båt o.s.v. De ska vara neutrala biljettförsäljare. I Kalmar är det så, där säljer butiken alla slags biljetter.

Christer Wilhelmsson Järnvägsfrämjandet

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.