Hoppa till huvudinnehållet

Spelarnas dom – Lindén näst bäst i serien: ”Väldigt överraskande”

Publicerad:
Reporter Erik Wallskog
Erik Wallskog
erik.wallskog@mariestadstidningen.se
Jesper Lindén har i många stunder sett ut att spela i en egen division den här säsongen. Det tycket även hans motståndare. (ARKIVBILD)
Jesper Lindén har i många stunder sett ut att spela i en egen division den här säsongen. Det tycket även hans motståndare. (ARKIVBILD) Foto: Charlotte Ferneman

Jesper Lindén är hockeyettans näst bästa spelare.

I alla fall om du frågar spelarna själva.

– Jag svarade också på den enkäten och satte mig själv som den mest överskattade, skrattar Mariestad Bois-forwarden.

Ända sedan han anslöt till Mariestad Bois under sommaren 2018 har Jesper Lindén producerat poäng. Under den här säsongen har den kraftfulle stockholmaren tagit ytterligare kliv i sin utveckling och såväl målen som assisten har öst in.

Det har inte gått hans med- och motspelare förbi. I en enkät Sportbladet har gjort har 414 spelare i hockeyettan bland annat fått svara på vem de tycker är bäst i serien.

Etta på listan, med 8,5 procent av rösterna, är Mörrums Marcus Paulsson. Delad tvåa med 3,9 procent av rösterna är Jesper Lindén, tillsammans med Väsbys Carl Wassenius.

Oj, det var väldigt överraskande.
Jesper Lindén.

– Oj, det var väldigt överraskande. Det visste jag faktiskt inte. Det känns kul att folk tycker det, för det finns väldigt många bra spelare i serien, säger Jesper Lindén.

Två raka segrar

För den utomstående kanske Lindéns andraplats inte kommer som någon chock. Höstens grundserie slutade i 24 poäng (13+11) på 18 matcher och under allettan har det blivit sju poäng (3+4) på sju matcher.

– Det har gått bra, men jag försöker att inte tänka så mycket på det. Det är absolut kul, men Tellström (Oscar, reds. anm.) och Lucas (Larsson) gör ett hästjobb. Det är ingen svår uppgift att göra poäng bredvid dem, säger 24-åringen.

Jesper Lindén går mot nytt personbästa vad det gäller poäng i Boiströjan. (ARKIVBILD)
Jesper Lindén går mot nytt personbästa vad det gäller poäng i Boiströjan. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

Samtidigt som Lindén presterat mer eller mindre under hela säsongen har Mariestad Bois som lag hackat en hel del. Efter derbyförlusten mot Skövde IK den 15 januari ser dock Mariestadslaget ut att ha hittat formen och tagit två raka trepoängare.

Först en 3–2-vinst borta mot HC Dalen i onsdags och sedan en 4–2-seger borta mot Tranås AIF i lördags.

– Mot Dalen gjorde vi en riktigt bra match, åtminstone i de två första perioderna. De ledde serien inför den omgången, så det var en riktigt stark trepoängare, säger Lindén och fortsätter:

– Tranås var det lite mer upp och ner, men vi visade styrka genom att vända och vinna i den sista perioden.

”Har gått fort”

Helt plötsligt har Bois närmare till förstaplatsen än till sistaplatsen.

– Det har gått fort, men det blir så i en jämn serie. Samtidigt är det många matcher kvar, säger Lindén.

Kedjan med Jesper Lindén (18) , Lucas Larsson och Oscar Tellström har varit Mariestad Bois bästa den här säsongen. (ARKIVBILD)
Kedjan med Jesper Lindén (18) , Lucas Larsson och Oscar Tellström har varit Mariestad Bois bästa den här säsongen. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

Vad är förklaringen till er förbättring?

– Vi hade ett tränarbyte för inte så längesedan och slipat på några detaljer som vi har blivit tryggare med nu. Sedan känns det som att vi har blivit bekvämare i formationerna och alla gör sitt jobb.

Under onsdagskvällen väntar ny match för Mariestad Bois då Karlskrona HK kommer på besök till Mariehus arena. Det storsatsande Blekingelaget ligger på en blygsam sjundeplats med knappt halva serien spelad.

Vi har bra självförtroende nu
Jesper Lindén

– Tittar man bara till tabellen ser det ut som att vi borde vinna, men alla vet vilka förutsättningar Karlskrona har och vad deras mål är. De vill vara bäst och är ett väldigt skickligt lag, men vi har bra självförtroende nu och det tror jag gör att vi vinner.

Slutligen, av nyfikenhet bara. Om du röstade på dig själv som den mest överskattade spelaren i hockeyettan, vem röstade du på som den bästa?

– Jag är väldigt imponerad av backen, nummer två i Dalen (Anton Johannesson). Han är väldigt skicklig och fick min röst.

Förutom Jesper Lindéns andraplats fanns Mariestad Bois representerat långt fram på två andra listor i enkäten.

På frågan: ”Vilken klubb har de bästa fansen i hockeyettan?” fick Bois fjärde mest röster och på frågan ”Vilken spelare i serien är mest överskattad?” blev Anton Blomberg framröstad som trea.

Topplistan

Vilken spelare är bäst i hela hockeyettan?

1. Marcus Paulsson, Mörrum 8,5%

2. Carl Wassenius, Väsby 3,9%

2. Jesper Lindén, Mariestad 3,9%

4. Emil Lindblom, Kalix 3,1%

4. Anton Johannesson, HC Dalen 3,1%

4. Victor Crus Rydberg, Kalmar 3,1%

7. Magnus Isaksson, Piteå 2,9%

8. Tobias Liljendahl, Väsby 2,2%

8. Fredrik Eriksson, Borås 2,2%

10. Joakim Högberg, Piteå 1,9%

10. Johan Pettersson, Kalix 1,9%

10. Pontus Englund, Sundsvall 1,9%

10. Robin Dahse, Halmstad 1,9%

Övriga (här ingår även blanka röster): 59,5%

Källa: Sportbladet

Artikeltaggar

Allettan södraHockeyettanIshockeyJesper LindénMariestad Bois HC

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.