Hoppa till huvudinnehållet

OBK hotade Finspång – men föll: ”Tjafsade med dem hela vägen”

Publicerad:
Otterbäcken ledde med både 1–0 och 2–1 mot Finspång på Otterstrand, men i slutändan fick hemmalaget se sig besegrade med 3–4. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

Ledning två gånger om, men Otterbäckens BK förlorade division ett-mötet hemma mot Finspångs AIK med 3–4.

Ramträffar och en straffmiss stod OBK dyrt.

– Det är synd att vi inte kom närmare än nära poäng, säger tränaren Tomas Andersson.

I seriepremiären, borta mot Finspångs AIK den 13 november, förlorade Otterbäcken BK med 5–8 utan att riktigt varit nära poäng. Under lördagen fick OBK chans till revansch och den här gången var det betydligt jämnare.

I slutändan fick den blåvita dock se sig besegrade med 3–4.

– Vi var där och tjafsade med dem hela vägen. Framför allt i första halvlek var vi riktigt bra försvarsmässigt och hade bra tryck i åkningen. Efter paus ställde de sig högre på oss och då blev vi lite för passiva, säger Tomas Andersson.

”Inte långt ifrån”

För att hitta tillbaka in i matchen spelmässigt tog hemmalaget timeout med knappa halvtimmen kvar, men knappt tio minuter senare kom gästernas avgörande 4–3-mål.

– Vi hittade aldrig riktigt rätt i den andra halvleken och så blev vi trötta också. Sedan var det sista målet lite för billigt, men samtidigt fick vi också något enkelt mål, säger Andersson och avslutar:

Trots en bister förlust var Tomas Andersson nöjd med att hans lag hotade Finspång hela vägen. (ARKIVBILD)
Trots en bister förlust var Tomas Andersson nöjd med att hans lag hotade Finspång hela vägen. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

– Finspång är ett bra lag, men jag trodde nog att de skulle vara bättre. Senast vi mötte dem var vi inte ens nära, men nu är vi inte långt ifrån.

Noterbart var även att Olle Andersson var tillbaka i spel för Otterbäcken. Den lille målskyttens avstängning, som skulle varat i ytterligare två division ett-matcher, har blivit hävd och gäller enbart i allsvenskan där Andersson spelar i Lidköpings AIK.

Mål, OBK: Olle Andersson, Axel Andersson, Anton Eklund.

Artikeltaggar

BandyDivision 1 MellanOtterbäckens BKOtterstrand bandybanaTomas Andersson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.