Hoppa till huvudinnehållet

Polisronden: Fick sms från bedragarnas ”säkerhetsavdelning”

Publicerad:
Polisen varnar för att bedragare kan skicka ut sms för att lura allmänheten.
Polisen varnar för att bedragare kan skicka ut sms för att lura allmänheten. Foto: Arkivbild

En boende på Pianovägen fick den 1 februari ett sms från bedragare. I meddelandet stod det att ett kortköp på 712 kronor hade nekats av ett namngivet företags säkerhetsavdelning.

Målsägande ombads att kontakta ett bifogat telefonnummer för att få hjälp. Mariestadsbon fattade misstankar eftersom denne inte hade beställt något från företaget. Det slutade i stället med en polisanmälan.

Kolliderade med älg. Vid 05.25 på torsdagsmorgonen kolliderade en lastbil på länsväg 2978 vid Torsö med en älg. Det resulterade i skador på lastbilens vänstra front, men föraren klarade sig utan blessyrer. Älgen sprang efter kollisionen ut i skogen och eftersöksjägare kallades in.

Polisen grep berusad person. Vid 20-tiden på torsdagen grep polisen en berusad man i 35-årsåldern utanför Ica Oxen vid Stockholmsvägen. Han misstänktes för att snattat varor i butiken och visade sig också ha narkotikaklassade tabletter på sig.

Klotter på transformatorstation. Mellan 2 och 3 februari har det klottrats med röd färg på Vänerenergis transformatorstation vid Domarringsvägen.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättButikerIca OxenKlotterPolisanmälanStockholmsvägenTorsöVänerenergi

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.