Hoppa till huvudinnehållet

"Otto” och festivalgänget gör comeback – med rock- och popkväll i ishallen

Publicerad:
Festivalgeneralen Per "Otto" Ottosson på Törebodafestivalens The final show. Det var finalen för festivalen, men inte slutet för arrangörsgruppens musikevenemang i Töreboda. I vår håller de i en rock- och popkväll i Töreshov med tre konserter.
Festivalgeneralen Per "Otto" Ottosson på Törebodafestivalens The final show. Det var finalen för festivalen, men inte slutet för arrangörsgruppens musikevenemang i Töreboda. I vår håller de i en rock- och popkväll i Töreshov med tre konserter. Foto: Johan Carlén/Arkiv

Finalen har varit för Törebodafestivalen. Men det är inte slutet för Töreboda som en ort som lockar internationella artister. I slutet av april återupptas traditionen med en vårfest i Törebodas ishall.

– Det ska bli riktigt kul, det är givetvis därför vi i grunden gör det, säger Per ”Otto”Ottosson.

Efter den sista Törebodafestivalen behövde arrangörsgruppen vila. I alla fall i några månader, för snart började festivalgeneralen Per ”Otto” Ottosson och de andra planera för en ny musikfest.

– Orsaken är väl först och främst att vi vill att något ska hända i lilla Töreboda. Plus att jag i ett svagt ögonblick lovat några nördar som älskar Manfred Mann’s Earth band att de ska komma hit, säger Per ”Otto” Ottosson, som själv är ett fan av det brittiska rockbandet.

Den 29 april infrias löftet, då kommer Manfred Mann’s Earth band att spela på Töreshov. Bandet bokades redan i oktober med hjälp av nöjesentreprenören Glenn Rytterfjell och hans kontakter.

– Vi var ute i god tid för att kunna göra en vårfest. Tanken är att det ska vara som en minifestivaldag med tre konserter.

I Manfred Mann’s Earth bands turnéplan för 2023 står det tydligt, den 29 april spelar de i ishallen i Töreboda. Den 9 och 12 maj har de ytterligare två Sverigespelningar, på Lorensbergsteatern i Göteborg och Slagthuset i Malmö.
I Manfred Mann’s Earth bands turnéplan för 2023 står det tydligt, den 29 april spelar de i ishallen i Töreboda. Den 9 och 12 maj har de ytterligare två Sverigespelningar, på Lorensbergsteatern i Göteborg och Slagthuset i Malmö. Foto: Pressbild

Fler akter kommer

Ytterligare två akter är alltså inbokade och avslöjas senare. Evenemanget går under namnet Töreboda rock och pop.

– Jag tänkte att vi skulle ta upp traditionen att fira Valborg i ishallen som vi gjort många gånger tidigare, säger ”Otto”, som fick styrelsen och delar av den stora organisationen bakom Törebodafestivalen med sig på arrangemanget.

– Jag kände direkt att många var på.

Biljetterna till Töreboda rock och pop släpps den 1 mars och enligt tillståndet får 2500 personer vara i lokalen då.

– Ishallen är väldigt bra att ha event i, det ska bli kul att damma av det igen.

Kan bli fler evenemang

Under kvällen står Hovakrögaren Magnus Johansson på Briq hotel för maten.

– Han är numer känd för att ha serverat Alice Cooper och hans crew, de sa att det var den bästa maten på världsturnén.

Hova-krögaren Magnus fixade Alice Coopers meny: ”Önskade många grönsaker”

Det kan bli fler musikevenemang framöver, men i mindre tappning jämfört med Törebodafestivalen.

– Om vi ska se till framtiden har vi absolut inte lagt oss ner och dött. Det är inte omöjligt att vi gör något mer framöver som blir trevligt, säger Per ”Otto” Ottosson, som har fler drömbokningar på sin önskelista.

– De som följt mig genom åren vet att jag har vissa önskningar, det kan bli rätt tufft att lyckas få de artisterna till Töreboda. Men man vet aldrig.

Nu har sista strofen klingat ut för ”Otto”: ”Bearbetat under lång tid”LISTA: Här är alla artiklar om TörebodafestivalenMT på ”Ottos” fest – avslöjar hisnande siffror och händelser bakom festivalen

Artikeltaggar

Alice CooperArtisterFestivalerKonserterLorensbergsteaternManfred MannNöje/KulturTörebodaTörebodafestivalenTöreshov

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.