Hoppa till huvudinnehållet

Så mycket får Mariehus nye vd i lön – utöver en Tesla hela familjen får använda

Publicerad:
Reporter Birthe Wetter
Birthe Wetter
birthe.wetter@mariestadstidningen.se
Mariehus nye vd heter Cristoffer Hjert. Enligt det nu påskrivna avtalet får han en Tesla tilltjänstebil och 75 000 kronor i lön. Arkivbild.
Mariehus nye vd heter Cristoffer Hjert. Enligt det nu påskrivna avtalet får han en Tesla tilltjänstebil och 75 000 kronor i lön. Arkivbild. Foto: Birthe Wetter

Nu är avtalet mellan det kommunala bostadsbolaget Mariehus och dess nye vd påskrivet. Cristoffer Hjert påbörjar sin tjänst om tre månader.

I avtalet finns skrivet att han har oreglerad arbetstid, får en sprillans ny Tesla och 75 000 kronor i månadslön.

Den 7 februari signerade Cristoffer Hjert och Olov Bergström, Mariehus AB:s styrelseordförande, anställningsavtalet. Därmed står det klart att den nye chefen tillträder sin tjänst den 28 april i år. Och att han även har ansvar för bolagen Mariehus Uttern AB samt Mariehus Ärlan AB.

Till skillnad från avtalet med förre vd:n Stefan Rånes innehåller detta flera tillägg. Bland annat dessa tre:

– arbetstiden är oreglerad och den anställde förlägger den själv

– placeringsort är Mariestad

– tjänsten innebär en skyldighet att resa inom såväl utom landet

Tillägg efter sparken

Vidare innehåller Hjerts avtal ett avsnitt gällande bisyssla. Det stycket har arbetats om sedan Stefan Rånes påskrift 2019.

”Den anställde får inte, utan att skriftligen ha informerat bolagets styrelse, och fått presidiets skriftliga godkännande, inneha annan anställning eller annat uppdrag, direkt eller indirekt engagera sig i annan affärsverksamhet, eller i övrigt utöva verksamhet som kan inverka menligt på den anställdes arbete i bolaget eller på bolagets anseende eller verksamhet.”

Största skillnaden är att det behövs ett skriftligt godkännande från presidiet. Under Rånes tid räckte det med ”skriftligt medgivande från styrelseordförande”. Det var just den biten som var anledningen till Rånes fick sparken från sin tjänst.

Mariehus vd får sparken: ”Ett tungt beslut”

När det gäller lönen finns även här olikheter. Medan förre vd:n hade 83 000 kronor i månaden, uppgår Hjerts månadslön till 75 000 kronor. Nytt är dock att det finns inskrivet i avtalet att maximalt möjliga lönen, efter eventuella höjningar, är 85 000 kronor år 2025.

Bil för hela familjen

Hjert bor i Lerum. Han får en förmånsbil, det blir en Tesla Model Y Longe Range, årsmodell 2023. Allt drivmedel ska betalas av honom, men det är inte bara han som får nyttja bilen.

– Han och hans familj disponerar fordonet, förklarar Olov Bergström.

För att styrka tjänstekörningen ska den anställde lämna en reseräkning som innehåller uppgifter om resornas ändamål och antal mil.

Han tar över som ny vd för Mariehus: ”Började med Simcity”

Artikeltaggar

ArbeteAvtalCristoffer HjertLönerMariehusMariestadPrivatekonomiStefan RånesStyrelserTesla

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.