Hoppa till huvudinnehållet

Legendariskt band klart för Töreboda – så blir rock- och popkvällen

Publicerad:
Slade i början av 2010-talet. De har spelat sedan 1966 och två av originalmedlemmarna är med i bandet ännu. Foto: Pressbild

Töreboda rock och pop får en minst sagt internationell prägel. Ytterligare ett brittiskt band är klart, Slade.

– De är ett väldigt härligt rockband som vi också jobbat på tidigare att få till Törebodafestivalen, säger festfixaren Per ”Otto” Ottosson.

Det tredje bandet som kommer till ishallen Töreshov i slutet av april är Slade. Ett brittiskt rockband som beskrivs som legendariskt och en inspiration för många andra stora band.

Slade bildades redan 1966 och var en av de stora inom glamrocken samtidigt som Sweet. Några av deras hits är ”My oh my” och ”Far far away”.

– Precis som med Manfred Mann har jag jagat Slade och försökt få hit dem. Eftersom vi var ute i tid i höstas gick det. Det ska bli kul att få uppleva dem, säger Per ”Otto” Ottosson som även här fått hjälp av nöjesentreprenören Glenn Rytterfjell med att boka Slade.

Nu är alltså laguppställningen till Töreboda rock och pop den 29 april klar, med de två brittiska rockbanden och E-type som avslutning. Mellan akterna kommer DJ Kajdo att spela sina bästa låtar genom åren och krögaren Magnus Johansson har matservering. Biljetterna släpps den 1 mars.

Festivalgeneralen Per ”Otto” Ottosson efter The final show på Törebodafestivalen. Det var den sista festivalen, men inte slutet för musikfesterna i Töreboda.
Festivalgeneralen Per ”Otto” Ottosson efter The final show på Törebodafestivalen. Det var den sista festivalen, men inte slutet för musikfesterna i Töreboda. Foto: Johan Carlén/Arkiv

– Vi ser verkligen fram emot en trevlig kväll tillsammans, det blir kul och spännande med en internationell klang. Ishallen är väldigt bra eventlokal för en sådan här rock- och popkväll, säger ”Otto” som har fått mycket positiv respons på evenemanget.

– Alla är glada över att det händer något och många tycker det är kul att det är band som vi inte tidigare har upplevt i Töreboda. Det känns som att alla är på.

E-type återvänder till Töreboda: ”Tyckte det var kul att komma hit”"Otto” och festivalgänget gör comeback – med rock- och popkväll i ishallen

Artikeltaggar

ArtisterManfred MannNöje/KulturPer OttossonRockTörebodaTörebodafestivalenTöreshov

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.