Hoppa till huvudinnehållet

Törebodas damer laddar för EM: ”Målvakten självklar för landslagstruppen”

Publicerad:
Spelare från Töreboda är uttagna att representera Sverige i sommarens EM i gåfotboll. Foto: privat

I helgen hölls ett uttagningstillfälle på Töreshov inför sommarens EM i gåfotboll. Töreboda IKs kvinnolag i klassen 50+ fick besök av spelare från flera håll och kanter.

– Vi är jättetaggade för ett äventyr på Rivieran i sommar, säger Anette Wirdby från Töreboda IK.

Till sommaren hålls Europamästerskapet i gåfotboll. Frankrike står värd och Svenska landslaget i gåfotboll är inbjudet till tävlingen i Marseille 2-4 juni.

EM i gåfotboll räknas bli större än sportens VM till antalet lag, då den relativt nystartade sporten hittills slagit främst i Europa. Närmare 40 lag är anmäld till mästerskapet.

På Töreshovs konstgräs i Töreboda hölls uttagning till landslaget och provspel för kvinnor i klassen 50+ i lördags. Intresserade spelare från Stockholm, Mullsjö, Malmö och Lidköping dök upp.

Truppen

Anette Wirdby som tränar i Törebodalaget var på plats och blev en av de uttagna.

– Kriterierna för att bli uttagen är att man tränar sporten eller börjar med det, behärskar tekniken och har en bra grundfysik. Vår klass är från 50 till 60 år, säger Anette Wirdby.

– Flera av de nya som provspelade kan bli aktuella för landslagsspel, då vi har tappat några spelar sedan föreningen startade, säger Anette Wirdby.

Truppen väntas bli klar inom en vecka, men att flera spelare från Töreboda med omnejd finns med på listan står redan klart.

– Målvakten var självklar, det blir Therese Fahlgren Wallskog. Nu planerar vi för fullt för att få till bra träningstillfällen i vår inför EM, säger Anette Wirdby.

Gåfotboll

Spelas på en 40 gånger 20 meter stor plan med fem utespelare och en målvakt. Målen är mindre än vanlig fotboll och målvaktens område får inte beträdas av utespelarna och tvärtom. I gåfotboll måste en fot alltid vara i backen och tacklingar av alla dess slag är förbjudna.

I övrigt så får inga höga skott göras, inga nickar och istället för inkast görs inspark.

Källa: Töreboda IK

Artikeltaggar

FotbollGåfotbollTöreboda IKTöreshov

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.