Hoppa till huvudinnehållet

Rachelle klar för succémusikalen – gör debut på China Teatern: ”En dröm”

Publicerad:
Rachelle Larsson berättar att hon hade en rolig audition och blev väl bemött av juryn på plats. I maj förra året fick hon besked om att rollen, Arabia, var hennes. Foto: Simon.fotar/privat
Rachelle Larsson berättar att hon hade en rolig audition och blev väl bemött av juryn på plats. I maj förra året fick hon besked om att rollen, Arabia, var hennes. Foto: Simon.fotar/privat Foto: Privat

Nu byter Rachelle Larsson, 30, scengolv: från Ekuddens camping till China Teatern i Stockholm. I Sverigepremiären av Baz Luhrmanns klassiker Moulin Rouge medverkar ingen mindre än Tidan-tösen.

– Det är så stort, säger Rachelle Larsson till MT.

– Många har inte vetat om det och det kändes såklart jobbigt, säger Rachelle Larsson, 30, från Tidan.

I nästan ett år har Rachelle burit på hemligheten. Igår kunde det glädjande beskedet äntligen delas med omvärlden: i höst debuterar hon på China Teatern i Stockholm.

Bland cirka 900 sökanden var showartisten en, av få, som erbjöds en roll i Sverige-premiären av musikalen Moulin Rouge.

– Att ens bli kallad är så sjukligt stort, säger Rachelle och fortsätter:

– Det är nästan så man inte tror att det är sant!

First Camp på Ekudden

Efter två callbacks och en workshop senare var rollen som Arabia, från Diamond Dogs, hennes.

Förra sommaren var Rachelle anställd som showartist på Ekuddens camping i Mariestad. Rollen i scenversionen av Baz Luhrmanns filmklassiker blir hennes debut. Hon beskriver det som ”en dröm som blir verklighet”.

Kostymerna ska specialbeställas från Köpenhamn och provas ut i sommar. Enligt China Teatern är Sverige-premiären av musikalen en av deras största satsningar någonsin. Pressbild.
Kostymerna ska specialbeställas från Köpenhamn och provas ut i sommar. Enligt China Teatern är Sverige-premiären av musikalen en av deras största satsningar någonsin. Pressbild.

Andra som också är klara för musikalen skådespelaren Morgan Alling och Melodifestival-stjärnan Anton Edwall. Rollen som Satine görs av Masha Songcome (Mamma Mia - The Party, Ringaren i Notre Dame, m.fl) och den unga författaren, Christian, kommer att gestaltas av Andreas Wijk.

– Och så är ”lilla jag” med, utbrister Rachelle tacksamt.

Den 14 september sker urpremiären och repetitionerna startar i juli.

Då blir det inget showande på Ekudden till sommaren, förstår jag?

– Nej, det är många som har påpekat det. Men jag kommer säkert att komma och hälsa på runt midsommar.

Artikeltaggar

Andreas WijkCampingChinateaternEkuddenMorgan AllingMusikMusikalerNöje/KulturPremiärerSkådespelareTidan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.