Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen köper mark från Metsä tissue – för 3,6 miljoner

Publicerad:
Här utmed Tidan finns ett markområde som kommunen köper av Metsä tissue.
Här utmed Tidan finns ett markområde som kommunen köper av Metsä tissue. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Metsä tissue planerar för fullt för sin utbyggnad. En viktig pusselbit har varit marken, som företaget köper från kommunen. Men nu kommer kommunen att köpa tillbaka nästan en tredjedel av området.

Markarbetet söder om pappersbruket i Mariestad är i full gång. Det är början på det som är en mångmiljardsatsning för Metsä tissue. Fabriken behöver utökas för att produktionen ska kunna fördubblas.

För att detta ska förverkligas har Metsä tissue och Mariestads kommun slutit ett avtal som innebär att företaget får köpa 30 hektar mark för 40 kronor per kvadratmeter. Prislappen landar på tolv miljoner kronor.

Nu har kommunstyrelsen beslutat att köpa tillbaka omkring nio hektar av marken. Det handlar om områden utmed ån Tidan samt en korridor närmast bostadsområdet Grangärdet.

Priset per kvadratmeter är detsamma som tidigare, varpå köpeskillingen beräknas till omkring 3,6 miljoner kronor.

Metsä tissue har köpt mark av kommunen söder om fabriken. Nu köper kommunen tillbaka en del av marken (lilamarkerade).
Metsä tissue har köpt mark av kommunen söder om fabriken. Nu köper kommunen tillbaka en del av marken (lilamarkerade). Foto: Mariestads kommun
Klart med ny utbildning – för framtidens personal: ”Vi har lyssnat på företagen”Nu ska Metsä börja spränga – ska pågå till decemberMetsä Tissue startar rekryteringen till nya fabriken – möte lockade mångaMetsä satsar på helautomatiskt höglager – med laserstyrda fordon: ”Toppmodernt”Dotterbolaget i samarbete med Metsä Tissue: ”Stolta över att få bidra”

Artikeltaggar

AvtalBostad och byggenFastigheterFramtidsbyggetGrangärdetKommunstyrelsenMariestadMariestads kommunTidan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.