Hoppa till huvudinnehållet

Silverbuckla till svenska veteranerna – Pelle blev målskytt: ”Helt fantastiskt”

Publicerad:
Det svenska +70-landslaget föll i finalen i Carha Hockey World Cup i Kanada, men var inte så missnöjda över det.
Det svenska +70-landslaget föll i finalen i Carha Hockey World Cup i Kanada, men var inte så missnöjda över det. Foto: WILLYS MEDIA

Per-Arne ”Pelle” Leijon och det svenska veteranlandslaget i ishockey är hemma – flera matcher och många upplevelser rikare med Team Sweden +70.

– Helt fantastiskt att få uppleva detta. Som vid OS med invigning och allt, säger Pelle Leijon, som gjorde ett mål.

Törebodabon Pelle Leijon hängde på det svenska veteranlandslaget till Carha Hockey World Cup i Kanada i dryga veckan. Cupen kan liknas vid ett OS, som avgöras vart fjärde år. Den här gången samlades man i Vancouver.

I Carha Hockey World Cup spelade många olika åldersklasser från +19 till +70 år med totalt 98 lag från tio länder. Sverige +70 samlade ihop ett landslag med spelare från hela landet. De mötte i de flesta fall klubblag från Nordamerika. Sverige hade totalt 15 olika lag.

Svenskar och finländare möttes.
Svenskar och finländare möttes. Foto: PRIVAT

– Detta var större än jag kunde vänta mig. Jag trodde inte min ögon. Till och med Kanadas premiärminister (Justin Trudeau) hälsade oss välkomna i informationsbladet, säger 70-åringen.

Team Sweden +70 mötte Wynd Breakers (USA) Vancouver Flames (Kanada), LSH Antiques (Kanada) och Orient Express (Kanada).

Efter gruppspelet stod det klart att Team Sweden gick till semifinal efter att ha kommit trea i gruppen. Där mötte man Vancouver Flames och vann med 4–1.

I finalen väntade LSH Antiques och man inkasserade förlust med 1–2.

– Vi tog ledningen med 1–0, men sedan vet jag inte vad som hände. Vi stelnade till och tappade till 1–2. Visst var vi lite besvikna efter finalen. Det var lite tävlingskänslor och kanadensarna var heta, men oj så trevliga.

Vi stelnade till och tappade till 1–2
Pelle Leijon efter finalförlusten
Deltagarna samlades i Richmond olympic oval.
Deltagarna samlades i Richmond olympic oval. Foto: PELLE LEIJON

Pelle Leijon, som även spelade Hockey World Classic i Helsingfors förra säsongen, fick den här gången spela forward i förstakedjan.

– Men vi fick en av våra fyra backar skadad. Då gick jag ner och spelade släpade back. Det blev mycket skridskoåkning och det har jag ingenting emot. Vi spelade sex matcher på sju dagar, skrattar Pelle Leijon, som berättar att matchtiden var lite över två normala perioder.

Det svenska gänget passade även på att kolla in NHL-matchen mellan Vancouver och San Jose (7–2).

Nu lägger Törebodaveteranen klubban på hylla för den här säsongen.

– Jag tar ett år i taget. Om hälsan vill så hänger jag nog på nästa säsong också. Men då blir det inte spel i Kanada.

Artikeltaggar

IshockeyLandslagVancouver

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.