Hoppa till huvudinnehållet

Kommunalrådet om avhoppet: ”Ibland tappar man folk”

Publicerad:
Kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson (M) tycker det är synd att Olov Bergström valt att lämna politiken i Mariestad.
Kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson (M) tycker det är synd att Olov Bergström valt att lämna politiken i Mariestad. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Kommunalrådet tillika kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson (M) beklagar att partikamraten Olov Bergström väljer att lämna sina politiska uppdrag.

– Det händer tyvärr ibland.

Johan Abrahamsson säger att han inte har någon förklaring till varför Olov Bergström nu lämnar uppdraget som ordförande för Mariehus.

– Det var väl inte vad han tänkt. Det är väldigt stor skillnad på politisk och företagsförankring.

Hur har samarbetet varit?

– Olov besitter en unik kompetens som få har. Det är svårt ibland att kunna omvandla hans erfarenhet till den kommunala verksamheten med offentlighetsprincipen.

– Ibland så tappar man folk och ibland inte. Det är alltid synd att tappa, Olov har en speciell kompetens.

Har ni haft olika syn på verksamheten?

– Där finns inga scoop att hämta, det kan du släppa.

Vad tänker du om att Mariehus har bytt styrelseordförande fyra gånger på fyra år?

– Mossberg flyttade ju, så det kan ingen rå för. Det är väldigt tufft att vara ordförande för ett bolag eller en nämnd. Att ha den pressen på sig är inte det lättaste. Sedan vet jag inte hur det har spelat in här.

Hur ska ni göra nu?

– Vi har en tanke att köra samma styrelse för Vänerenergi som för Mariehus för att få dem mer sampratade. Men vi har inte ont om kandidater, vi har flera som kan prova ordförandeskapet.

Fasaden spricker – han lämnar Mariehus: ”Antingen finns förtroende eller inte”Vice ordförande beklagar avhoppet från Mariehus: ”Jag är inte förvånad”Så mycket får Mariehus nye vd i lön – utöver en Tesla hela familjen får användaHan tar över som ny vd för Mariehus: ”Började med Simcity”Stefan Rånes blir ny vd för Törebodabostäder – fortsätter sin konsultverksamhetLedarskaps-expert ska föra Mariehus styrelse in i framtidenOrdföranden: ”Informationsansvaret står tydligt i avtalet”Mariehus tidigare vd berättar: ”Det här har blivit ett högre politiskt spel”Mariehus vd får sparken: ”Ett tungt beslut”

Artikeltaggar

Johan AbrahamssonKommunstyrelsenMariehusMariestadPolitikStyrelserVänerenergi

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.