Hoppa till huvudinnehållet

Kajsa Samuelsson efter succéveckan i Wien: ”Går nog inte att beskriva”

Publicerad:
Kajsa Samuelsson (mitten) tog sig hela vägen till en helsvensk final i dubbel tillsammans med Elissa Mehmet.
Kajsa Samuelsson (mitten) tog sig hela vägen till en helsvensk final i dubbel tillsammans med Elissa Mehmet. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Flera guld och tangerat medaljrekord.

Så bra gick JEM för det svenska landslaget och Mariestadstjejen Kajsa Samuelsson, som nöjt kan se tillbaka på bowlingveckan i Wien.

— Det har varit helt otroligt, konstaterar hon.

Nere i Wien i Österrike har svenska landslaget i bowling spenderat mer än en vecka. Junior EM har varit i full fart och bland de svenska spelarna har Mariestadstjejen Kajsa Samuelsson, 16, varit med och presterat. Det visade sig bli en riktig succévecka.

Totalt blev det hela tretton medaljer som gick till Sverige, ett rekord för landslaget i JEM-sammanhang.

Kajsa Samuelsson (nedre rad, mitten) tillsammans med hela svenska landslaget.
Kajsa Samuelsson (nedre rad, mitten) tillsammans med hela svenska landslaget. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Succé

För Kajsa Samuelssons del blev det succé redan från start. Tillsammans med Elissa Mehmet tog hon sig till en helsvensk final i dubbel mot Maja Engberg och Elin Bergqvist. Där blev det silver för Samuelsson.

Men den största triumfen kom ett par dagar senare när de alla fyra slog Frankrike i final i team.

— Att vinna guld i team var mitt favoritögonblick. Där fick vi även ta revansch mot Frankrike som vann förra året, säger Samuelsson.

Detta var nämligen inte hennes första JEM. Även förra året var hon med och spelade för det svenska landslaget. Då var silvret mot Frankrike som hon tog med sig hem, men i år fick hon med sig hela tre medaljer.

— Jag är absolut nöjd. Förra året fick jag kämpa mig in i Masters och topp 24, men i år kom jag direkt till topp 16 och vann silver i All Event, säger Samuelsson.

Veckans högsta punkt kom i form av ett revanschguld mot Frankrike i team.
Veckans högsta punkt kom i form av ett revanschguld mot Frankrike i team. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Hur känns det att få spela i landslaget och vara med lagkamraterna?

— Det går nog inte att beskriva riktigt. Det har varit underbart. Det har varit jätteroligt och så bra stämning.

Veckan avslutades däremot inte riktigt som Samuelsson hade önskat sig. När hon skulle ta sig till semifinal i Masters blev det till slut sju pinnar som stod mellan henne och semifinalen.

— Jag klarade inte riktigt det sista. När det bara är sju pinnar så funderar man lite efteråt vad man hade kunnat göra bättre, så under söndagen var jag inte riktigt nöjd.

Men när allt var klappat och klart kunde hon ändå vara nöjd med sin insats under veckan och blicka framåt mot fler tävlingar, bland annat slutspel med Team X-Calibur BK där hon har damavtal.

— Det blir att återhämta sig från JEM och ladda inför slutspel, avslutar Samuelsson.

Artikeltaggar

BowlingKajsa SamuelssonMedaljerRekordSport

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.