Hoppa till huvudinnehållet

Kajsa har chansen på U21-VM – uttagen i bruttotrupp

Publicerad:
Mariestadstjejen Kajsa Samuelsson passar på att besöka Mariestads bowlingcenter när hon nu är hemma på påsklov från gymnasiet i Nässjö. 16-åringen tog tre medaljer vid JEM i Wien.
Mariestadstjejen Kajsa Samuelsson passar på att besöka Mariestads bowlingcenter när hon nu är hemma på påsklov från gymnasiet i Nässjö. 16-åringen tog tre medaljer vid JEM i Wien. Foto: Peter Gustafsson

I förra veckan tog Kajsa Samuelsson ett guld och två silver vid junior-EM i Österrike.

Som ytterligare framgång är hon nu uttagen i bruttotruppen inför U21-VM 2024.

Kajsa är just nu hemma i Mariestad på påsklov från bowlinggymnasiet i Nässjö.

Hon gästade så klart Mariestads bowlingcenter och pratade med nära kära och andra bowlinglirare som befann sig i hallen.

Gratulationerna strömmade in och redan under måndagen stod det klart att 16-åriga Kajsa har chansen att spela U21 VM.

I varje fall finns hon med i den bruttotrupp som förbundskapten Robert Andersson tagit ut. Han har även tagit ut en utvecklingsgrupp för spelare upp till 25 år

– Det är ett starkt gäng jag ser fram emot att jobba med framöver, säger Robert Andersson i ett pressmeddelande.

Några av lirarna deltog vid JEM i Wien där Sverige tog totalt 13 medaljer. Uttagna på tjejsidan från nyligen avslutade JEM är Kajsa Samuelsson, Team Mariestad, Maja Enberg, BK Cahoot och Elissa Mehmet, BK Mix Eslöv.

– Jag följde det på distans och jag är supernöjd med deras resultat. I uttagningen har jag valt att prioritera de spelare som är för gamla för juniorlandslaget nästa år med ett par undantag. De yngre får sin utbildning genom juniorlandslaget och har möjlighet att spela fler junior-EM.

Artikeltaggar

BowlingKajsa SamuelssonMedaljerTeam Mariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.