Hoppa till huvudinnehållet

Nederlaget bekräftat för ”Teamet” – åker ur allsvenskan: ”Otrolig tomhet”

Publicerad:
Erik Ahlstrand och hans Team Mariestad får konstatera att de åker ur mellanallsvenskan. Med 10 poäng på 22 matcher och tre poäng upp till kvalplats blev Teamet näst sist i serien. (ARKIVBILD)
Erik Ahlstrand och hans Team Mariestad får konstatera att de åker ur mellanallsvenskan. Med 10 poäng på 22 matcher och tre poäng upp till kvalplats blev Teamet näst sist i serien. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

Team Mariestad åker ur allsvenskan och spelar i division ett nästa säsong.

Det stod klart efter att Mariestadslaget förlorat båda sina matcher under lördagen.

– Det är tungt, väldigt tungt, säger en nedstämd spelande lagledare i Erik Ahlstrand.

Under i stort sett hela säsongen har Team Mariestad dansat kring de nedre strecken i mellanallsvenskan i bowling. För några veckor sedan trillade ”Teamet” även ner från kval- till nedflyttningsplats och under lördagen förkunnades nederlaget.

Team Mariestad åker ur allsvenskan och får börja om i division ett i höst.

– Det var en otrolig tomhet direkt efter matchen. Återigen gjorde vi en rätt bra match, men förlorade med 9–11, suckar Erik Ahlstrand.

Nära sen vändning

Ja, för även om Teamet förlorade båda sina bortamatcher under lördagen var det bara den första, 9–11-förlusten mot Team Baltzar som betydde något. I och med det nederlaget var avståndet upp till kvalplatsen nämligen ointagligt.

– Vi ledde med 6–4 efter två serier och även om vi hade lite tur på vägen var det även otur att vi inte ledde med mer, säger Ahlstrand och fortsätter:

– I den tredje serien stod Baltzar för en rejäl vändning och vi hängde inte riktigt med. På mitt bord var det väldigt små marginaler, men de vann till slut serien med 4–1 och ledde med 8–7.

Med kniven mot strupen i den sista serien såg Teamet ut att gå mot en vändning, men hemmalaget höll undan.

– Vi ledde länge med 4–1, men på två bord öste Baltzar på rejält och vände under andra halvan.

Vi har förlorat åtta eller nio matcher med 9–11 under året
Erik Ahlstrand.

Vad gick det för tankar genom ditt huvud när det var klart att ni förlorat?

– Att det var en sådan säsong. Vi har förlorat åtta eller nio matcher med 9–11 under året och nu blev det ännu en sådan match. Vi borde ha vunnit, men fick stryk med 9–11 i stället.

”Chans till nystart”

I och med förlusten mot Team Baltzar blev den sista matchen, borta mot BK Örnen betydelselös.

– Vi förlorade med 7–13, men det var svårt att ladda om. Alla var väldigt deppiga. Vi försökte avsluta snyggt, men samtidigt gjorde Örnen en väldigt bra match, säger Teamets lagledare.

Vad händer nu?

– Vårt farmarlag krigar fortfarande för att hänga kvar i division två. Efter det ska vi avsluta säsongen med ett klubbmästerskap och årsmöte, men sedan ska vi inventera hur det ser ut till nästa år.

Vad betyder det för bowlingen i Mariestad att ni åker ur?

– Det betyder rätt så mycket och det kommer att märkas. Vi har ändå varit det drivande laget i området och när du åker ur en division brukar det bara svårt att locka nya spelare. Vi får se det här som en chans till nystart, avslutar Erik Ahlstrand.

Artikeltaggar

BowlingErik AhlstrandMellanallsvenskanTeam Mariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.