Hoppa till huvudinnehållet

Fel beslut om Borreboda

Publicerad:
Foto: Malin Bring

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Cirka 800 nya invånare hoppas man i Töreboda kommun skall genereras av att batterifabriken etableras i Mariestad. Volvo är en stor koncern med höga löner och bonusar god företagshälsovård fritids- och semesteranläggningar och andra förmåner för anställda.

Följden kommer förmodligen i stället att bli tvärt om. Två "större" företag betalar i dag löner i ungefär samma klass som Volvo. Företagen i Töreboda kommer att få betala helt andra löner om de vill ha kvar sin personal. Om inte, kommer de mista de mest skickliga som har högre datautbildning och teknisk utbildning och är i rätt ålder.

Det finns idag stort utbud på hyreslägenheter, bostadsrätter och villor i Mariestad. Att det kan behövas rum/lägenheter under ifrågavarande byggtid är ju av övergående natur. Att då som Töreboda kommun göra i ordning en översiktsplan med inlösen och rivning av 8 bostadsbyggnader ( och nu vid senaste informationen ytterligare 5) måste anses vara helt fel.

Hur har det blivit så? Hur är kunskaperna hos de styrande? Ja, de folkvalda är inte mycket att göra åt. Vad som förvånar mig är dock SD:s ställningstagande, ett nationalkonservativt parti som vill utradera byn Borreboda Sörgården.

Men hur är det med den påverkan chefstjänstemännen har på beslut? Jag drar mig till minnes, att för ett antal år sedan löstes en anställd ut med cirka 3 miljoner och det bedömdes då att på sikt skulle det vara lönsamt för kommunen.

Sören

Artikeltaggar

Insändare