Hoppa till huvudinnehållet

Lasse Holm klar för succéprogrammet – men gjorde tabbe i tv: ”Allt kan hända”

Publicerad:
Lasse Holm ska vara med i 'Så mycket bättre' i år. Arkivbild.
Lasse Holm ska vara med i "Så mycket bättre" i år. Arkivbild. Foto: Nora Lorek/TT

Lasse Holm är aktuell dubbelt upp i höst. Förutom musikal i Malmö är det nu klart: forna Mölltorpsbon tar plats i TV4-programmet ”Så mycket bättre”.

Och han passade på att avslöja fler artister – av misstag.

– Det gör ingenting, allt kan hända, säger programledaren Jenny Alversjö.

Lasse Holm har många låtar att erbjuda de andra artisterna att tolka, från en över 60 år lång karriär – som artist och kompositör för några av Sveriges främsta schlagerartister och dansband.

– Jag tvekade länge, men jag är så gammal, så jag har inget att förlora länge, säger han i "Nyhetsmorgon".

79-åringen vann Melodifestivalen som artist 1986, då han tillsammans med Monica Törnell sjöng "E' de' det här du kallar kärlek", som slutade femma i Eurovision Song Contest. Det har blivit ytterligare fyra segrar som enbart låtskrivare, bland annat han var han mannen bakom "Främling" med Carola och Arvingarnas "Eloise".

– Horisonten syns där ute, så det är bara att köra, säger Lasse Holm.

Hockeylåten

Lasse Holm har även på meritlistan odödliga låtar som "Miss decibel" med dansbandet Wizex, "Cannelloni macaroni" och "Nu tar vi dem", den officiella svenska låten till ishockey-VM 1989.

Inspelningarna av "Så mycket bättre" drar i gång i sommar. Hittills har TV4 avslöjat att även Eagle-Eye Cherry och Peg Parnevik ska vara med och tolka varandras låtar. Fler deltagare tillkommer.

Avslöjade deltagare

TV4 har tänkt presentera flera artister under våren, men Lasse Holm var lite för snabb och avslöjade två namn, när han och Peg Parnevik gästade "Nyhetsmorgon" – innan programledaren Jenny Alversjö stoppade honom.

– Jag har jobbat med Sanne, som jag älskar, förra sommaren jobbade vi i "Diggiloo", som faktiskt fyller 20 år i år. Och Dogge har jag jobbat med, utbrast Lasse Holm.

Här är Diggiloo-artisterna som ska få Alhagen att gunga

Den danska rockikonen Sanne Salomonsen sjöng med "Diggiloo"-gänget både 2021 och 2022. Rapparen Dogge Doggelito har uppträtt för välgörenhet tillsammans med Lasse Holm.

– Det gör ingenting, allt kan hända, sade Jenny Alversjö i tv-sändningen när Lasse Holm försa sig.

– Det är live, sade Peg Parnevik.

Lasse Holm förverkligar drömmen – gör musikal av superhits: ”Vill hedra Torgny”Elisa tackade ja utan att tveka – vill sätta sin egen prägel på musikalenMagnus Skogsberg gör verklighet av Lasse Holms verk – debuterar på musikalscenen

Artikeltaggar

ArtisterArvingarnaDansbandDiggilooKändisarLasse HolmLåtskrivandeNöje/KulturNyhetsmorgonSå mycket bättreSkådespelareTV4Wizex

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.