Hoppa till huvudinnehållet

Otterbäckens byalag vädjar till länsstyrelsen om att raserad kaj ska få åtgärdas

Publicerad:
Kajen som rasat i Badängsparken i Otterbäcken.
Kajen som rasat i Badängsparken i Otterbäcken. Foto: Per Claesson

Otterbäckens byalag vädjar nu till länsstyrelsen om att skynda på för ett beslut som möjliggör att den raserade kajen i Badängsparken kan ersättas med en ny.

En kaj i Badängsparken i Otterbäcken rasade i höstas efter ett kraftigt regn. Efter undersökningar togs i februari ett beslut om att ersätta den raserade kajen med en ny. Tanken var att kunna göra det innan sommaren, men att få tillstånd från länsstyrelsen för att få utföra arbetet i vatten har tagit längre tid än väntat.

Länsstyrelsen har fattat ett beslut om förlängd handläggningstid fram till 30 juni.

Nu har Otterbäckens byalag vänt sig till länsstyrelsen med en vädjan om att ärendet prioriteras. I byalagets brev till länsstyrelsen refereras till intervju i MT med Erik Wallentin på länsstyrelsen, där det framkommer att belastningen är hård på den aktuella enheten och att det eventuellt kan fattas fler delbeslut som förlänger handläggningstiden ytterligare.

När beslutet väl kommer kan det även medföra begränsningar för när på året arbetet får göras, av hänsyn till att grumlat vatten kan störa fisklek.

Byalaget drar slutsatsen att arbetet kan komma att skjutas upp ända till hösten. ”Detta vore en katastrof för hela byn” skriver byalaget genom dess sekreterare Björn Wadensten.

I skrivelsen till länsstyrelsen nämner byalaget att man tillsammans med andra föreningar har flera evenemang inplanerade i parken under sommaren. Det närmsta i tid är firandet av valborgsmässoafton på söndag.

Det nämns också att de planerade arrangemangen i stor utsträckning riktar sig till barnfamiljer. Därför framhålls riskerna med att en halvt raserad kaj finns i anslutning till parken.

Det tas också upp att kommunen har ett avtal med Storöns sjötaxi för att använda den nu obrukbara kajen.

Björn Wadensten och Pia Lidvall i Otterbäckens byalag är måna om att den raserade kajen i Badängsparken kan åtgärdas så snart som möjligt.
Björn Wadensten och Pia Lidvall i Otterbäckens byalag är måna om att den raserade kajen i Badängsparken kan åtgärdas så snart som möjligt. Foto: Per Claesson
Klartecken för ny kaj dröjer – hänsyn till fisklek kan skjuta upp arbeteEfter raset: Ny kaj byggs inte innan sommaren – tillstånd dröjerTraditionellt valborgsfirandet i Alhagen – klartecken för braständning

Artikeltaggar

BeslutMiljöOtterbäckenParkerSamhälleValborgsmässoaftonVatten

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.