Valborgskonsert från Kinnekulle visas i SVT: ”Väldigt bra marknadsföring”

Publicerad:
Kören Kluster sjunger i stora stenbrottet. Foto: Götene kommun

På söndag sänder SVT en valborgskonsert – som spelats in på Kinnekulle.

– Det kommer att bli en fantastisk upplevelse för tittarna, säger Götenes kommunutvecklare Juliane Thorin som själv var på plats under inspelningen.

Det är produktionsbolaget Warner Bros Sverige som har för vana att spela in högtidliga konserter vid lucia, valborgsmässoafton och midsommar.

När teamet skulle hitta inspelningsplatser till årets valborgskonsert föll valet på ”det blommande berget”.

– Deras fokus har varit att hitta unika och fantastiska naturmiljöer. När Turistrådet Västsverige föreslog några platser så fastnade produktionsbolaget direkt för Kinnekulle, berättar Juliane Thorin som tillsammans med kollegor hjälpt till med praktiska saker och guidat runt under inspelningen.

I stora stenbrottet välkomnar kören Kluster våren med sång och i Kollängens tingshus framför Götene pastorats barnkör Con Spirito visor och dikt.

Stora stenbrottet på Kinnekulle.
Stora stenbrottet på Kinnekulle. Foto: Jens Fritzson

Inspelningen ägde rum under två dagar i början av april. Tittarna kan ta del av resultatet på söndag.

– Programmet kommer spegla fantastiska naturmiljöer på Kinnekulle som vi är stolta över. Valborgskonserten brukar ha runt 800 000 tittare och det här ser vi i kommunen som en väldigt bra marknadsföring för vårt område, säger Thorin.

Artikeltaggar

Götene kommun (org)KinnekulleSVTTuristrådet VästsverigeTV

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare