Revynumret som ”egentligen inte fanns” – Mariestads Unica revy uttagen till SM

Publicerad:
Glädjen är stor hos Mariestads Unica revy som har kvalificerat sig till revy-SM. Arkivbild. Foto: Alf Ehn

Bara dagar före repetitionerna av senaste nyårsrevy drog igång tillkom ett nummer. Nu är det anledningen till att Mariestads Unica revy får tävla i SM.

– Det är jättekul att vi får synas, och framförallt med ”Sommartider” som jag har skrivit och kom på tack vare att min gubbe, säger Mia Hjalmarsson.

Nu står det klart att Mariestads Unica revy har tagit sig till semifinal i revy-SM. Fyra nummer från senaste revyn ”Äntligen” hade skickats in till den rikstäckande och jurybedömda tävlingen.

Utvald att spelas på plats i Oskarshamn i början på augusti är ”Sommartider”. Sketchen handlar om tidsomställningen.

– Den fanns egentligen inte, utan den kom till på bara en kvart några dagar innan vi skulle börja träna, berättar revyartisten Mia Hjalmarsson och fortsätter:

Mia Hjalmarsson är både upphovskvinna och artist i revynumret ”Sommartider”. Arkivbild.
Mia Hjalmarsson är både upphovskvinna och artist i revynumret ”Sommartider”. Arkivbild. Foto: Lisa Bring

– Min gubbe sa ”ja då får vi väl ställa om till vintertid” och då blev frågan om vi ska ställa fram eller bak klockan. Så började det och blev bara dummare och dummare. Till slut tog jag fram papper och penna.

Mia, med stöd av sin man, är alltså upphovsperson till numret. Hon är även den som framför ”Sommartider” i samspel med Joakim Ahl Helmfridsson.

Från byggdamm till revyglamour – Joakim showar ända in i kaklet

”Har inte glömt”

Innan duon ska uppträda i semifinalen i Oskarshamn lär de öva några gånger.

– Nu får vi traggla hela sommaren, säger Mia skämtsamt och tillägger:

– Det är ju tur att vi inte glömt allt.

Mia Hjalmarsson och Joakim Ahl Helmfridsson har haft många nummer tillsammans under sina revyår, här från "Nu kör vi". Arkivbild.
Mia Hjalmarsson och Joakim Ahl Helmfridsson har haft många nummer tillsammans under sina revyår, här från "Nu kör vi". Arkivbild. Foto: Alf Ehn

Planen är att så många som möjligt från Mariestads Unica revy ska åka till Svenska revyfestivalen med SM. Där har ”Sommartider” chans att avancera från semifinal till den stora finalen som avgörs den femte augusti.

– Det här ska bli jättekul, säger Mia som ser fram emot att få framföra sitt bidrag igen.

– Det är ju inte så svårt, man behöver ju bara se förvirrad ut.

Lokala nummer kan få tävla i revy-SM: ”Good shit”Äntligen revy i Mariestad – med viktiga och oviktiga budskapMariestads Unica Revy kör igen: ”Alla är jättesugna på det här”

Artikeltaggar

MariestadNöje/KulturOskarshamnRevyerTeater

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare