Hoppa till huvudinnehållet

Eldklotets eufori efter slutspelsvinst: ”Vi behövde spela på topp hela tiden”

Publicerad:
Ett lyckligt lag från Mariestad fick mottaga pris som vinnare av ungdomsserien i Västergötland. Från vänster lagledaren Ulrika Larsson, Rasmus Olsson, Aricha Sirichand, Erik Larsson och William Olsson.
Ett lyckligt lag från Mariestad fick mottaga pris som vinnare av ungdomsserien i Västergötland. Från vänster lagledaren Ulrika Larsson, Rasmus Olsson, Aricha Sirichand, Erik Larsson och William Olsson. Foto: privat

MT-laget Team Eldklotet U1 stod som vinnare då slutspelet på ungdomsserien avgjordes.

De gick en enkel vinst mot Skövde och en desto tuffate match mot Mörlanda.

– De var så otroligt duktiga, kämpade och peppade varandra. Jag blev tårögd, säger lagledaren Ulrika Larsson.

Västergötlands bowlingförbunds ungdomsserie avgjordes i måndags i Falköpings bowlinghall. Team Eldklotet U1 representerade Mariestad med bowlarna Erik Larsson, Rasmus Olsson, Aricha Sirichang och William Olsson.

I den första semifinalen mötte Eldklotarna Skövde AIK U. Där tog Team Eldklotet tidigt kommando över spelet och släppte aldrig in Skövde AIK U. Segersiffrorna skrevs till 3159–2829.

– Det var en lite enklare vinst mot Skövde jämfört med vad som komma skulle, säger Ulrika Larsson.

Efter en jämnare semifinal mellan Mörlanda BS U och Arena Bowl Götene U stod det klart att förstnämnda skulle slåss om slutspelsvinsten mot Team Eldklotet. Götene slutade senare på en tredjeplacering efter vinst mot Skövde.

William Olsson, Erik Larsson och Rasmus Olsson håller stolt upp sina troféer.
William Olsson, Erik Larsson och Rasmus Olsson håller stolt upp sina troféer. Foto: privat

Segerns sötma

I finalen möttes således ungdomslagen i kampen om att bli distriktets bästa lag. Mörlanda tog ledningen i den första serien. Team Eldklotet BK U1 tog in något i den andra, men inte tillräckligt för att ta ledningen.

– Det började tufft för oss. Mörlanda hade bytt in fyra nya spelare än de som spelade mot Götene. Vi fick möta ett helt nytt lag, säger Ulrika Larsson.

Men än var inte hoppet borta och Mariestadarna kom åter. De gjorde sin bästa serie för matchen samtidigt som motståndarna gjorde sin sämsta. Det innebar ett skifte i ledningen. Eldklotarna tog upp fighten i den tuffa matchen som kom att avgöras på slutrutorna.

– Lagen vi mötte i slutspelet hade mycket mer i handikapp än vad vi hade, vilket gjorde det svårt för oss. Vi behövde spela på topp hela tiden, men det löste vi, säger Ulrika Larsson.

Efter en nagelbitande jämn fjärde serie, och med en Mörlanda vinst till trots, vann Team Eldklotet med 81 poäng efter slutsiffrorna 3209–3128.

– De var jätteglada och lyckliga. Allihopa höljde sig vilket var häftigt att se. Jag tror att de var helt euforiska efter den jämna matchen, de fick kämpa så in i bängen, säger Ulrika Larsson.

– Efteråt sa de att de ville fortsätta som ett lag, vilket inte var tanken från början. De har verkligen blivit sammansvetsade och har jättekul tillsammans, säger Ulrika Larsson.

Mästerskapet

Den 23 april gick Team Elkdklotet U1 ett annat noterbart möte. I distriktsmästerskapet blev det något av ett storslam.

– I finalerna kom Aricha och Erik tvåa. På ”veteranernas” sida, med de äldre tjejerna och killarna, gick det också riktigt bra. Erik förlorade i finalen med några få poängs skillnad. Det var en spärr som tyvärr stod honom dyrt, säger Ulrika Larsson.

Eldklotet var ”on fire” och tog hem spelet.
Eldklotet var ”on fire” och tog hem spelet. Foto: Karin Viola Eriksson
MT-laget.
MT-laget.

Artikeltaggar

BowlingMörlanda BSTeam EldklotetTurneringarUlrika Larsson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.