Hoppa till huvudinnehållet

Johanna Lundstedt gjorde två mål när Mariestads Bois vann

Publicerad:
Töreboda IK förlorade mot Mariestads Bois FF

Det blev Mariestads Bois som vann matchen borta mot Töreboda i division 3 Västergötland östra dam i fotboll på fredagen. 0-3 (0-0) slutade matchen.

– Första halvlek står vi upp bra och vårt mittfält gör ett kanonjobb både defensivt och offensivt. Mariestad har mer tyngd och spets än oss idag, dock kommer det ändras på när vi fått spela ihop oss mera, vi är ett ungt lagt och förlitar oss inte på äldre spelare så det kommer bli bra under året, kommenterade Törebodas tränare Joakim Dahlgren.

Mariestads Bois huvudtränare Håkan Jakobsson tyckte till om matchen:

– Svårt att få till något ordnat passningsspel från båda lagen. Gräsplanen på Töreshov var inget dansgolv, det var båda lagen överens om. Tycker ändå Bois tjejerna är laget som försöker få till ett bra passningspel och skapar lite halvchanser i första halvleken. Vi hade bestämt oss för att vinna kamperna och det gjorde vi. Till slut orkar inte Töreboda stå emot oss längre. Matilda visade vägen hur man kämpar och spelar snyggt fram till 1-0. Vi flyttar fram Johanna lite i positionsspelet och det tar en sådan bra spelare tillvara på. Och gör 2:an och 3:an. Vi spelar av matchen på ett bra sätt.

Första halvlek var mållös, i andra halvlek var Mariestads Bois det starkaste laget.

Johanna Lundstedt gjorde två och Judith Andersson ett mål för Mariestads Bois.

Det här betyder att Töreboda nu ligger på tionde och sista plats i tabellen, och Mariestads Bois är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Töreboda är Falköping. Lagen möts söndag 14 maj 16.00 på Odenplan. Mariestads Bois tar sig an Skultorp U hemma torsdag 11 maj 19.00.

Artikeltaggar

Division 3 Västergötland östraFotbollMariestads Bois FFTöreboda IKTöreshov

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.