Hoppa till huvudinnehållet

Lion bar öppnar i gamla Buffalos lokaler: ”Vi tror mycket på Mariestad”

Publicerad:
Michael Arnaboldi, Anastasiya Yefimova och platschefen Johanne Kohili öppnar inom kort Lion bar på Österlånggatan i Mariestad.
Michael Arnaboldi, Anastasiya Yefimova och platschefen Johanne Kohili öppnar inom kort Lion bar på Österlånggatan i Mariestad. Foto: Alf Ehn

Lion bar öppnar snart i Buffalos gamla lokaler på Österlånggatan.

– Vi tror mycket på Mariestad, säger franchisetagaren Michael Arnaboldi.

Lion bar är en franchiserörelse och när restaurangen i Mariestad öppnar nästa vecka finns det 23 ställen under det namnet.

De närmaste finns i Karlstad och Kristinehamn. Michael Arnaboldi och Anastasiya Yefimova driver den i Karlstad och är delägare i Kristinehamnsverksamheten. I Karlstad driver de även Zanzibar.

Snart har de även en bar i Mariestad, där Johanne Kohili blir platschef.

Uppfräschning

De tar över lokalerna där Buffalo fanns och just nu pågår en enklare renovering. Alla gamla loggor tas bort och lokalerna fräschas till.

– Vi kommer att behålla en del grejer, tre generationer av Mariestadsbor har besökt stället. Vi kommer att installera vårt varumärke långsamt men säkert, säger Michael Arnaboldi.

Michael Arnaboldi valde att satsa i Mariestad tack vare de kommande etableringarna i kommunen. De närmaste åren kommer kommunen fyllas av åtskilliga byggjobbare. Befolkningen förväntas öka rejält.

– Att det inte finns stora köpcentrum i utkanten av staden gör att det är liv i centrum. Det är skönt att Gamla stan behålls och skapar liv. Vi har pratat med andra krögare i staden och ju fler restauranger det finns, desto mer folk rör sig i centrum.

Blandat

Baren och restaurangen kommer att ha en blandad meny, med både svenskt och internationellt stuk. Ledningen avvaktar med att servera dagens lunch.

– Det är svårt att få lönsamhet, säger Michael Arnaboldi.

Han har egentligen bara ett bekymmer veckan innan premiären.

– Vi har svårt att hitta personal i Mariestad. Så har det varit för hela branschen efter pandemin.

Artikeltaggar

BarerBuffaloDetaljhandelHandelKarlstadMariestadMat och dryckRestauranger

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.