Välkända röster och nya stjärnskott – spana in artisterna som uppträder i Lidköping

Publicerad:
Från Melodifestivalen och Eurovision song contest till Lidköping. I augusti uppträder Cornelia Jakobs på Dina scenen i Lidköping. Foto: Ali Lorestani/TT

Stadsträdgården i Lidköping besöks av flera kända artister i sommar.

Melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs gör tillsammans med Patrik Isaksson, Timo Räisänen och Sabina Ddumba sällskap på Dina-scenen.

– Vi är väldigt nöjda, konstaterar kommunens kultursamordnare Jennifer Lerman.

I juni är konceptet ”Sommar i trädgården” tillbaka i Stadsträdgården i Lidköping. Under de tre sommarmånaderna bjuder Lidköpings kommun på underhållning anpassad för hela familjen.

Dina-scenen kommer onekligen att äntras av flera etablerade artister. Det visade sig på tisdagen när kommunen meddelade vilka som ska uppträda.

– Vi är väldigt nöjda med uppställningen och är övertygade om att vi har fått ihop ett program som lockar alla åldrar. Rutinerade artister blandas med nya stjärnskott, säger Jennifer Lerman som är kultursamordnare på Lidköpings kommun och som hållit i bokningstrådarna.

Hon fortsätter:

– Vi ser att det är viktigt att kunna erbjuda kulturupplevelser i Lidköping, speciellt under tider som är tuffare för många. I kommunen finns också Läckö sessions samtidigt som Lilla Björkö har också lockat artister till sitt ställe, men vi har förhållit oss till deras datum och undvikit krockar.

Patrik Isaksson besöker Lidköping den 29 juni.
Patrik Isaksson besöker Lidköping den 29 juni. Foto: Pressbild

Först upp på Dina scenen är Manskören Harmoni den 3 juni. Under nationaldagsfirandet den 6 juni besöker Sofia Karlsson Lidköping och hon bjuder på såväl egenskrivet material som tolkningar av andra artister. Den 29 juni är det Patrik Isakssons tur att uppträda.

Månaden därpå är det främst Timo Räisänen och Atomic Swing som kan bli stora dragplåster.

Avslutningshelgen är inte särskilt dum den heller. Den 24 augusti får Stadsträdgården besök av Joel Alme och den 25 augusti delar Ellen Krauss samt vinnaren av Melodifestivalen 2022, Cornelia Jakobs, scenen. Under den avslutande dagen, 26 augusti, kommer Felicia Takman och Sabina Ddumba.

Program för Sommar i trädgården

3 juni: Manskören Harmoni

6 juni: Sofia Karlsson

17 juni: Småpunk

21 juni: Stenhammarkören

29 juni: Patrik Isaksson

30 juni: Johanna Lillvik Blues Escape

13 juli: Timo Räisänen

20 juli: Atomic Swing

22 juli: Artrockkväll med Eyescream, Green Asphalt & Highproject

31 juli: Klassisk sommarkväll med Skallsjö Sommarorkester

24 augusti: Joel Alme

25 augusti: Ellen Krauss & Cornelia Jakobs

26 augusti: Felicia Takman & Sabina Ddumba

Joel Alme släppte i höstas sitt sjätte album – det tredje på svenska. Den kritikerrosade artisten spelar i Stadsträdgården den 24 augusti.
Joel Alme släppte i höstas sitt sjätte album – det tredje på svenska. Den kritikerrosade artisten spelar i Stadsträdgården den 24 augusti. Foto: Beatrice Lundborg

Artikeltaggar

ArtisterAtomic SwingCornelia JakobsJoel AlmeKändisarLidköpingLidköpings kommunManskören HarmoniNöje/KulturPatrik IsakssonSofia KarlssonStadsträdgårdenTimo Räisänen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare