I KVÄLL: Skaraborgsfinalen i P4 nästa ska avgöras – i Mariestad: ”Fantastisk miljö”

Publicerad:
Här, vid utomhusscenen vid Jubileumsteatern, kommer Skaraborgsfinalen av musiktävlingen P4 nästa avgöras. Emil Andersson och Linus Ingelsbo är programledare och Grannen Måns från Mariestad är gästartist. Foto: Alf Ehn

Skaraborgsfinalen av musiktävlingen P4 nästa avgörs i Mariestad.

– Här är miljön fantastisk, säger Emil Andersson, en av två programledare den 17 maj.

De fem bidragen till finalen har utsetts av en jury. 17 maj ska en vinnare utses och nu kan lyssnarna rösta på sin favorit.

Artisterna är Heatherfield från Lidköping, Sofia Selander från Falköping, Sunny Dancers från Skövde, Rou Nouz från Grästorp, Skara, Falköping och Jonas Berlin från Skövde.

Finalisterna får framföra var sin låt vid finalen. En jury tillsammans med lyssnarna utser en vinnare som kan få en plats i riksfinalen senare i år.

Finalen kommer att direktsändas från Karlsholme i Mariestad. Den kommer att ledas av Mariestadssonen Emil Andersson och hans kollega Linus Ingelsbo.

– Vi brukar köra finalen i olika kommuner. Det är tio år sedan vi var i Mariestad. Det kändes att det var dags, säger Emil Andersson.

Sändningen kommer att ske från utomhusscenen vid Jubileumsteatern. Emil Andersson betonar att miljön, i närheten av vattnet, är fantastisk och att det finns alla förutsättningar för en härlig final.

– Folkparksmiljön är härlig. Om regnet skulle vräka ned kan vi i värsta fall vända på oss och köra inomhus.

Gästartist

Grannen Måns kommer att vara lokal gästartist. Han är 13 år, går i årskurs 8 på Högelidskolan, heter Ek i efternamn och döptes till just ”grannen” av Sebastian Tadros.

– Måns var ett givet val, det är en av Mariestads mest omtalade artister och det känns kul att bjuda publiken på en ung artist, säger Emil Andersson.

Måns har bara uppträtt några gånger i Mariestad och ser fram emot 17 maj.

– Jag har många bokningar, men det här ska bli kul.

Är du nervös?

– Det brukar jag aldrig vara.

Finalfältet

1 Heatherfield – ”Running Out of Time”

2 Sofia Selander – ”Unlock”

3 Sunny Dancers – ”My, My, My”

4 Rou Nouz – ”Calling Through the Night”

5 Jonas Berlin – ”Allting Som Jag Saknat”

Källa: P4 Skaraborg

Artikeltaggar

ArtisterDopEmil MartinssonFalköpingGrannen MånsJuryKändisarMariestadNöje/KulturP4 SkaraborgSkövdeSveriges Radio P4

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare