Hoppa till huvudinnehållet

Musik från tecknade serier fyllde kyrkan

Publicerad:
Vänskap genom livet var temat när kyrkans körgrupper bjöd in till häftig avslutning i Töreboda kyrka
Vänskap genom livet var temat när kyrkans körgrupper bjöd in till häftig avslutning i Töreboda kyrka Foto: privat

Vänskap genom livet var temat när kyrkans körgrupper bjöd in till häftig avslutning i Töreboda kyrka.

Svenska kyrkan i Töreboda pastorat har flera körgrupper för barn och unga. De som övar i Töreboda höll sin årliga vårkonsert i söndags, temat var filmmusik från kända tecknade filmer.

Den fullsatta kyrkan fick en sprakande upplevelse med skönsjungande barn, en kompgrupp, viftande färgglada sjalar och konfettiregn. Allt under Mimmie Carlström och Maria Johnsson trygga ledning.

Den fullsatta kyrkan fick en sprakande upplevelse med skönsjungande barn.
Den fullsatta kyrkan fick en sprakande upplevelse med skönsjungande barn. Foto: privat

Sångerna som de unga bjöd på var ledmotiv från Mary Poppins, Lejonkungen, Frost, Djungelboken, Skönheten och Odjuret, Bilar, Tarzan, Peter Pan, Ringaren i Notre Dame och Micke och Molle. Allt hölls samman av Billy Joelsson som var kvällens konferencier. Den röda tråden genom sångerna blev Vänskap genom livet som kantas av både vemod och stor glädje, som livet ju ofta bjuder oss på.

Självaste prinsessan Fiona från filmen Shrek (noggrant gestaltad av Cosplayaren Jenny Stenman Ek) försökte först stjäla showen men ordentliga Mary Poppins (gestaltad av Stella Stenman Ek) styrde raskt upp det hela och barnen fick sjunga sina sånger. Många duktiga solister gömde sig i den 35 röster stora kören.

Artikeltaggar

Nöje/KulturTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.