3D-gris väcker intresse vid Göta kanal – nu är årets konstpromenad invigd

Publicerad:
Kommunfullmäktiges ordförande Ann-Marie Lundin (M) klippte bandet och förklarade årets konstpromenad invigd. Foto: Privat

På en 2,5 kilometer lång slinga utmed Göta kanal kan man under cirka två veckor ta del av ett 40-tal alster.

Ett härligt vårväder kantade invigningen av årets konstpromenad. Den gamla dragvägen utmed kanalen har åter blivit en konstslinga. Den tredje Konstpromenaden, ett fruktsamt samarbete mellan Töreboda konstförening, studieförbundet Vuxenskolan och Töreboda kommun, har invigts. Även Arbetsmarknadsenheten hjälper till med evenemanget, de monterar och placerar ut konstverken, skapade av konstnärer med lokal anknytning.

En 3D-printad gris visade Conny Johansson upp.
En 3D-printad gris visade Conny Johansson upp. Foto: Privat

Peter Gustafsson stod för musikunderhållningen i samband med eftermiddagens invigning. Kommunfullmäktiges ordförande Ann-Marie Lundin klippte bandet och förklarade årets konstpromenad invigd. Under dryga två veckor finns årets alster att beskåda längs med Göta kanal.

  • Konstrunda utmed Göta kanal.
    Konstrunda utmed Göta kanal. Foto: Privat
  • Peter Gustafsson stod för underhållningen.
    Peter Gustafsson stod för underhållningen. Foto: Privat

Bland det mest spektakulära som visas på den 2,5 kilometer långa rundan hör Conny Johanssons alster, en 3D-printad gris. Sista dag att bese det hela är söndagen den 21 maj.

Artikeltaggar

InvigningarKommunfullmäktigeKonstMänskligtTörebodaUnderhållning

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare