Efter succé och kaos i somras – Winnerbäck återvänder till Lidköping

Publicerad:
Lars Winnerbäck är aktuell med ny singel den 12 maj och i höst väntar albumsläpp. Det nya materialet är frukten av ett samarbete med Jocke Berg och Martin Sköld från avsomnade Kent.

Efter succéspelningen på Läckö i somras väntar ett nytt Lidköpingsbesök för Lars Winnerbäck.

Den 25 november spelar han i Sparbanken Lidköping arena.

Drygt 5 000 besökare, långa köer och parkeringskaos. När Lars Winnerbäck spelade på Läckö i somras framgick tydligt att han, nästan tre decennier efter albumdebuten, alltjämt är en stor publikdragare.

Nu får Lidköping en ny chans att se den populäre artisten. När han i höst åker på turné med nya skivan Neutronstjärnan i bagaget är Sparbanken Lidköping arena en av spelplatserna.

Kent-samarbete

Neutronstjärnan, som släpps i september, är Winnerbäcks fjortonde album. Denna gång har han samarbetat med inga mindre än Jocke Berg och Martin Sköld från Kent.

– Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller med vem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke, som jag inte hade hört av på flera år. Vi kallpratade i ungefär 45 sekunder, sedan började vi jobba. Och han ringde Martin, berättar Winnerbäck i ett pressmeddelande.

Singelsläpp

Den 12 maj, det vill säga på fredag, kommer första smakprovet från skivan, singeln Nåt som verkligen är bra.

Support under höstens turné är David Ritschard som bland annat setts i tv-programmet Jills veranda.

Artikeltaggar

ArtisterJoakim BergKentLars WinnerbäckLidköpingMartin SköldNöje/KulturSparbanken LidköpingTurné

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare