Hoppa till huvudinnehållet

Stor musikfest till Waterside – här är alla avslöjade artister

Publicerad:
Frida Flodkvist
frida.flodkvist@nwt.se
I sommar blir det musikfest på Waterside i Mariestad.
I sommar blir det musikfest på Waterside i Mariestad. Foto: Pressbild

I slutet av juli blir det fullt ös på Waterside Mariestad när en del av den svenska artisteliten intar det gamla fängelseområdet.

Långköraren Rhapsody in rock med Robert Wells i spetsen kommer till Mariestad 29 juli. Med sig i bagaget har Wells en 15 personer stark symfoniorkester och The Vocalettes. Till det adderas en rad gästartister.

– Vi är jättenöjda med de tre vi har nu. Det är folkkära och välkända ansikten. Nu letar vi även efter ett större namn och pratar med både England och agenter i Sverige, säger Glenn Rytterfjell, verksamhetschef på Waterside Mariestad som arrangerar evenemanget.

Hittills är det klart att Martin Stenmarck, Kalle Moraeus och Anders Bagge delar scen med Wells och company.

Anders Bagge är en av gästartisterna som är klara för konserten.
Anders Bagge är en av gästartisterna som är klara för konserten. Foto: Pressbild

Vad har ni för förväntningar inför Rhapsody in rock?

– Att vi ska kunna bjuda Mariestadsborna, turister och tillresta Skaraborgare på ett fantastiskt arrangemang i en fantastisk sommarstad. Vi har både en stor och intresserad hemmapublik och mycket besökare i stan.

Upplägget är ”Diggiloo-artat” med parkettsittning för 1500 personer framför scenen och sittplatser på gräset bakom.

– Man kan ta med sig picknickfilt. Det blir ett långt evenemang på runt tre timmar och det serveras naturligtvis mat och dryck, säger Glenn Rytterfjell.

Rhapsody in rock blir Watersides andra stora arrangemang på ytan de kallar ”prison break” utanför de gamla fängelsemurarna.

– Förra året hade vi en stor Ulf Lundell-konsert på samma ställe. Vi var väldigt nöjda med utfallet av den. Ytan är inhägnad och stor som en fotbollsplan så vi har inga problem med att ta emot 6000 besökare, men får vi 2500-3000 besökare är vi mer än nöjda.

Rhapsody in rock

Medverkande artister

Martin Stenmarck

Kalle Moraeus

Anders Bagge

The Vocaletts (Maria Wells, Hanna Wanngård och Pernilla Cowan)

Robert Wells

Symfoniorkester (15 personer)

Waterside Mariestad

Waterside var ett fängelse fram till 2010. 2014 såldes fastigheten av staten och renoverades fram till 2016. Sedan dess har verksamheten byggts ut för varje år. 2020 började man anordna event.

– Vi hade ett litet och intimt koncept under pandemin där bland annat Joe Labero uppträdde för 50 personer per kväll. Gästerna upplevde det som väldigt exklusivt. Alla fick träffa honom och ta selfies, säger Glenn Rytterfjell, verksamhetschef på Waterside Mariestad.

Artikeltaggar

KonserterNöje/KulturWaterside

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.