Hoppa till huvudinnehållet

Urban Ahlin ny USA-ambassadör

Publicerad:
Den tidigare talmannen och nuvarande svenska ambassadören i Kanada, Urban Ahlin (till höger på bilden), blir ny ambassadör i USA. Bilden visar när Ahlin avtackades av sin efterträdare som talman, Andreas Norlén, 2018. Arkivbild.
Den tidigare talmannen och nuvarande svenska ambassadören i Kanada, Urban Ahlin (till höger på bilden), blir ny ambassadör i USA. Bilden visar när Ahlin avtackades av sin efterträdare som talman, Andreas Norlén, 2018. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Regeringen har utsett Mariestadsbördige Urban Ahlin till ny ambassadör i USA, enligt ett pressmeddelande.

Ahlin tillträder i augusti.

Ahlin är nu ambassadör i Kanada (Ottawa). Mellan 2014 och 2018 var han riksdagens talman. Han har tidigare också varit ordförande i utrikesutskottet och utrikespolitisk talesperson för Socialdemokraterna.

Artikeltaggar

KanadaSamhälleSocialdemokraternaTalmannenUrban AhlinUSA

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.