Hoppa till huvudinnehållet

Hantverksmagasinet öppnar på lördag – med ny glaskonstnär: ”Jätteroligt"

Publicerad:
Anna Jarefjäll, Reidun Karlsson, Marika Beutler och Lena Köster utgör fyra femtedelar av Hantverkarna kring kanalen. Marianne Ljungström är den enda som saknas på bilden.
Anna Jarefjäll, Reidun Karlsson, Marika Beutler och Lena Köster utgör fyra femtedelar av Hantverkarna kring kanalen. Marianne Ljungström är den enda som saknas på bilden. Foto: Malin Bring

På lördag öppnar Hantverkarna kring kanalen de stadiga trädörrarna till sitt magasin igen för säsongen. Ny sommarutställaren för i år är glaskonstnären Ann Lönn, som ställer ut glasfat, skålar och olika sorters dekorationer.

– Ann Lönn och jag har haft lite utställningar ihop tidigare, och för en tid sedan sprang vi på varandra igen. Då berättade hon att hon letade efter något nytt utställningssammanhang, samtidigt som vi Hantverkare kring kanalen letade efter en ny sommarutställare, berättar Reidun Karlsson, en av de fem som driver magasinet i Hajstorp tillsammans med de fyra andra.

Ann Lönn arbetar i en teknik som kallas "slumping fusing", som innebär att glas smälts ihop och formas till bruks- och konstföremål.

– Hon är verkligen konsthantverkare och det är jätteroligt att hon är med hos oss i sommar, säger Reidun Karlsson.

– Det ska vara en vacker upplevelse att komma in i magasinet, säger Anna Jarefjäll, här tillsammans med Reidun Karlsson, Marika Beutler och Lena Köster
– Det ska vara en vacker upplevelse att komma in i magasinet, säger Anna Jarefjäll, här tillsammans med Reidun Karlsson, Marika Beutler och Lena Köster Foto: Malin Bring

Keramikern Marianne Ljungström berättar att hantverkskollektivet sätter ribban högt när det gäller vilka utomstående hantverkare de anlitar som sommarutställare.

– Det ska vara en vacker upplevelse att komma in i magasinet. Besökarna ska få något med sig vare sig de köper något eller inte, säger guldsmeden Anna Jarefjäll.

Sommarevenemang

Det händer alltid mycket i Hajstorp om sommaren, så också i år. Den 10 juni invigs Sveriges nya nationella cykelled, Göta kanalleden, det blir dragspelsstämma och fordonsträffar som sig bör och den 16 september avslutas säsongen med den traditionella skördemarknaden.

Artikeltaggar

HajstorpHantverkHantverksmagasinetKeramikKonstUtställningar

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.