Hoppa till huvudinnehållet

IFK Mariestads första förlust: ”Måste kunna hantera lågt tempo”

Publicerad:
IFK Mariestad gick in lördagens match som serieledare, men tappade förstaplatsen efter säsongens första förlust. Hemma mot Brålanda IF försökte Teodor Gladh och Samuel Gladh, till höger, stänga vägen för en motspelare.
IFK Mariestad gick in lördagens match som serieledare, men tappade förstaplatsen efter säsongens första förlust. Hemma mot Brålanda IF försökte Teodor Gladh och Samuel Gladh, till höger, stänga vägen för en motspelare. Foto: Peter Gustafsson

Nu vet IFK Mariestad hur det känns att förlora.

Efter en tempofattig match inför 200 åskådare på Lekevi IP kom aldrig Mariestadslaget loss, utan föll med 0–1 mot Brålanda IF.

– Vi måste lära oss att hantera såna här matchbilder när lag backar hem som Brålanda gjorde, säger tränaren Henrik Josefsson.

Inför matchen var IFK serieledare och Brålanda jumbolag. Sett till det var förlusten riktigt sur för Mariestadslaget, som varit ganska målglatt i de flesta matcherna i division tre-serien.

Brålanda satsade emellertid på att hålla ett så lågt tempo som möjligt. Det lyckades de bra med i det stora hela.

IFK Mariestads tränare, Henrik Josefsson, försökte få igång tempot i matchen, men det ville sig inte.
IFK Mariestads tränare, Henrik Josefsson, försökte få igång tempot i matchen, men det ville sig inte. Foto: Peter Gustafsson

– Det var en match som spelas i alldeles för lågt tempo och med mycket kamp. Vi blev alldeles för statiska i vårt anfallsspel i det låga tempot och vi hade önskat kunna hota mer i djupled, säger Henrik Josefsson.

Mariestadslaget började ändå helt okej under den första kvarten och hade bra fart och rörelse. Men ju mer klockan tickade på, desto mer åt sig gästerna in i matchen.

Få målchanser

Den första halvleken var händelsefattig och Brålanda fick matchen dit de ville.

– Det fanns ytor bakom deras backlinje, men vi lyckades inte hota tillräckligt. Vi hade svårt att få fart i spelet. Sedan blev det ryckigt med många spelavbrott.

Det blev ryckigt med många spelavbrott
Henrik Josefsson, tränare i IFK Mariestad

Henrik Josefsson fortsätter:

– Vi behöver göra det vi är bra på. Vi är kvicka, men behöver hjälpa varandra på ett bättre sätt än vi gjorde anfallsmässigt i stora delar av den här matchen.

200 åskådare såg en tempofattig match där gästerna avgick med segern.
200 åskådare såg en tempofattig match där gästerna avgick med segern. Foto: Peter Gustafsson

Inget av lagen skapade så många klara målchanser och det blev inte helt oväntat en fast situation som fällde avgörandet. Kalle Berner blev målskytt i den 73:e matchminuten.

– De lyckades nå högst på ett frisparksinlägg. Efter det blev de ännu mer försvarsinriktade. Vi försökte lyfta upp, men lyckades inte få in något mål.

IFK kan dock stoltsera med 13 poäng efter 6 matcher.

– Vi har fått en bra start på serien, men det är väldigt sällan man kan gå obesegrade igenom. Alla lag kan slå alla och en förlust kommer förr eller senare. Det är bara upp på hästen igen inför Jonsered hemma på torsdag. Då ska vi vara taggade, säger Henrik Josefsson, som ger plusbetyg till backen Filip Belfrage.

Det var tät markering mot Simon Möller och övriga IFK:are.
Det var tät markering mot Simon Möller och övriga IFK:are. Foto: Peter Gustafsson
Lorik Bunjaku i duell på Lekevi IP.
Lorik Bunjaku i duell på Lekevi IP. Foto: Peter Gustafsson
Jacob Keymer och övriga blåklädda lirare lyckades inte dyrka upp motståndarnas försvar.
Jacob Keymer och övriga blåklädda lirare lyckades inte dyrka upp motståndarnas försvar. Foto: Peter Gustafsson

Artikeltaggar

Brålanda IFFilip BelfrageFotbollHenrik JosefssonIFK MariestadLekevi IP

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.